Mainos

Palanut autonromu saatiin ulos Pyhäjärven kaivoksesta

Pyhäjärven Mullikkorämeen kaivoksessa eilen palaneen kuorma-auton romu saatiin iltapäivällä hinattua tunnelista ulos. Romu oli 90 metrin syvyydessä ja 630 metriä kaivoksen suuaukosta.

Kaivospäällikkö Into Heikkilän mukaan ennen hinausta jouduttiin varmistamaan, että tunneli on turvallinen palon aiheuttaman kuumuuden jäljiltä. Katosta jouduttiinkin poistamaan karstaa. Pahoin palaneeseen autoon piti vaihtaa ensin osa renkaista, sillä vain vasemmalla puolella takana olleet paripyörät olivat säästyneet palossa.

-Muilta osin auto oli palanut täysin käyttökelvottomaksi. Muun muassa ohjaamo oli tuhoutunut. Myös moottoritilassa olleet kevytmetalliosat, kuten laturi ja turboahdin, olivat sulaneet palon aiheuttamassa kuumuudessa, Pyhäjärven palotarkastaja Hannu Puranen kertoi.

Kaivoksessa alhaalla on vielä toinen rikkoutunut kuorma-auto, mutta sillä ei ole kaivospäällikkö Heikkilän mukaan mitään tekemistä palon kanssa.
-Se tulee sieltä alhaalta myös ylös ja työt jatkuvat huomenna aamuvuorolla. Ensi maanantaista lähtien työt jatkuvat normaalisti, Heikkilä vahvisti.

Kuusi miestä jäi eilen loukkuun kaivoksen pelastautumispaikkaan, kun kuorma-auto syttyi palamaan tunnelissa. Miehet pääsivät ulos viiden tunnin odottelun jälkeen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.