Palaako pinnasi lasten kanssa? Somessa hehkutetaan perheenäidin nerokasta hiuslenkkiniksiä

Suureen suosioon noussut hiuslenkkiniksi on kokeilemisen arvoinen, varsinkin jos kärsit lyhyestä pinnasta. 

Pienten lasten kasvattaminen vaatii hyviä hermoja, ja ehkä juuri tästä syystä ärtyisille äideille suunnattu niksi onkin noussut vanhempien keskuudessa todella suureen suosioon.

Niksin on luonut The Reformed Idealist Mom -blogia pitävä Kelly Holmes, joka huomasi menettävänsä vähän liiankin usein hermonsa keskimmäiseen tyttäreensä. Aina kun äiti avasi suunsa puhuakseen esikouluikäiselle lapselleen, hän huomasi hermostuvansa välittömästi.

Tämän ymmärrettään äiti päätti ryhtyä kiinnittämään yhä enemmän huomiota käytökseensä ja luoda vinkin, joka muistuttaisi häntä jatkuvasti väärästä asenteesta.

Vinkki toimi kuukausienkin jälkeen

Äidin luoma vinkki on äärimmäisen helppo toteuttaa. Aina kun Holmes on lastensa seurassa, hän laittaa oikeaan ranteeseensa viisi hiuslenkkiä tai kuminauhaa. Jos äiti huutaa tai käyttäytyy asiattomasti lapsiaan kohtaan, hän ottaa yhden lenkeistä ja vaihtaa sen vasempaan käteen. Toiseen käteen siirtyneet hiuslenkit on mahdollista ansaita takaisin positiivisilla teoilla tai lauseilla. Tarkoituksena on, että kaikki hiuslenkit olisivat päivän päätteeksi oikeassa kädessä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Kokeiltuaan tätä niksiä äiti huomasi käytöksensä muuttuneen välittömästi positiiviseen suuntaan. Todellinen muutos paljastui kuitenkin vasta muutamia kuukausia myöhemmin.

– Luulin sen olleen vain sattumaa, joka kuluisi pois ajan mittaan ja palaisin takaisin vihaiseksi äidiksi keskimmäiselle lapselleni. Mutta kuukausia myöhemmin hiuslenkkitemppu tekee edelleen ihmeitä. Puhun esikouluikäiselleni rakastavasti ja kiltillä äänellä sen sijaan, että osoittaisin hänelle mielipahaa ja turhautumista, Holmes kertoo.

Pian blogitekstin julkaisun jälkeen yhä useammat äidit ryhtyivät jakamaan Holmesin nerokasta vinkkiä sosiaalisessa mediassa. Osa ideaan hullaantuneista on kertonut soveltavansa ideaa myös parisuhteeseen. Miten on, aiotko kokeilla? 

Lastenpsykiatrian erikoislääkäri Jari Sinkkonen kertoo videolla lasten lahjonnasta. 


Lähde: Parents

Lue myös:

    Uusimmat