Äidin ideasta somehitti: Näin varaudut tyttären ensimmäisiin kuukautisiin

1:19
Nämä 14 asiaa jokainen runsaista kuukautisista kärsivä on kohdannut!

Amerikkalaisäiti keksi antaa lapselleen selviytymispakkauksen ensimmäisiä kuukautisiaan varten, ja siitä syntyikin valtava hitti sosiaalisessa mediassa. Äidin tavoitteena oli tehdä kuukautiskierrosta vähemmän pelottava asian tyttärelleen.

Ensimmäiset kuukautiset ovat tärkeä osa murrosikää. Joskus ne voivat tulla täysin odottamatta: yöllä, jalkapalloharjoituksissa tai kesken koulupäivän. Vaikka ensimmäisten kuukautisten alkamiskohtaa on melkeinpä mahdoton ennakoida, se ei tarkoita, etteikö siihen voisi valmistautua.

Eräs viisas äiti keksi yksinkertaisen ratkaisun, miten auttaa tytärtään valmistautumaan tähän hetkeen.

Shannon Glass jakoi päivityksen ideastaan Facebookissa. Hän oli kehitellyt pienen selviytymispakkauksen tyttärelleen kuukautisia varten: vanha toiletti- tai meikkilaukku, jonka sisältä löytyi puhdistusliinoja, kuukautissuojia ja parit vaihtoalusvaatteet. Glass oli jopa laittanut laukkuun muovipussin mahdollisia vaihtovaatteita varten.

– Teini-ikäisten äidit. Älkää jättäkö lapsianne tyhjin käsin, kun heidän kuukautiskiertonsa alkaa koulussa. Itselläni ei ole aavistustakaan, milloin Danican kuukautiset alkavat, mutta varmistin, että hän on valmistautunut siihen, Glass kirjoittaa Facebookissa.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Pakkaus on saanut myös kommentoijilta lisää tavaraehdotuksia, esimerkiksi särkylääkkeitä kramppeja varten.

Yksinkertainen idea valloittaa

Kymmenettuhannet ihmiset sosiaalisessa mediassa ylistävät Glassin ideaa selviytymispakkauksesta. Monen mielestä tämä on mieletön idea, jonka avulla kuukautisen alkamisesta voisi saada helposti lähestyttävämmän asian nuorille tytöille. 

Selviytymispakkaus voi olla apuväline vanhemmille keskustella rauhallisesti lapsen kanssa kehon muutoksista, kuukautisista ja murrosiästä ilman häpeää.

Jopa markkinoille on ilmestynyt kaupallinen versio tästä keksinnöstä. Amerikkalainen LOLA-yritys on jo pidempään tehnyt samankaltaisia tuotteita myyntiin, mutta nyt se on ottanut vinkistä vaarin ja tuonut markkinoille erityisen pakkauksen murrosiässä oleville tytöille. LOLA-yrityksen tarkoitus on myös normalisoida kuukautisia ja tehdä niistä helposti lähestyttävämmät.

Idean keksinyt Glass haluaa painottaa, että hänen tyttärensä halusi itsekin jakaa päivityksen maailmalle.

– Hän on niin iloinen siitä, että pystyy auttamaan muita tyttöjä ympäri maailmaa, äiti iloitsee.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit!

Lähteet: MSN, ScaryMommy, Facebook, LOLA 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja