Äiti jakoi niksinsä: Näin saan leikki-ikäiseni kuuntelemaan minua – heti ensimmäisellä kerralla

Michelle Stein väittää, että hän saa salaisella niksillä 4-vuotiaan lapsensa huomion helposti!

Michelle Steinin keskimmäinen tytär on nelivuotias. Steinin mukaan lapsi osaa keskustella asiallisesti, mutta jos hän ei halua tehdä jotakin, hän ei myöskään tee kyseistä asiaa – vaikka Stein miten anoisi. Myöskään uhkailu ei auta.

Aiemmin Stein joutui aina pakottamaan tytön esimerkiksi pesemään hampaansa, panemaan kengät jalkaan tai menemään vessaan ennen automatkaa. 

Nyt Stein kuitenkin väittää, että saa salaisen kikkansa avulla lapsen kuuntelemaan itseään – joka kerta! Stein paljastaa niksinsä Babycenter-sivuston blogissa.

"Ehkä se johtuu siitä, että tyttäreni on hyvin kilpailuhenkinen"

Stein kuvaa ideaansaä lähestulkoon täydelliseksi – ainakin hänen perheelleen.

– Ehkä se johtuu siitä, että tyttäreni on hyvin kilpailuhenkinen, kuten äitinsä, Stein kirjoittaa.

– Salainen aseeni toimii jotakuinkin näin: "Hei, meidän pitäisi varmaan yrittää pissata ennen pitkää automatkaamme. Juoksen kanssasi kilpaa potalle!" Tai "katsotaan, kuka onnistuu panemaan kengät jalkaan nopeimmin! Paikoillanne, valmiina, NYT!" Tai "Olen varma, että saan hampaani harjattua ennen sinua" ja sitten ryntään yläkertaan.

Yksinkertaisesti ilmaistuna Stein siis tekee kaikesta kilpailun tyttärensä kanssa.

Moni pitää outona sitä, että kaiken pitäisi olla kilpailu

Steinin mukaan idealle saa nauraa, mutta hänen perheessään se toimii hyvin.

– Kun lähestyn tylsää mutta tarpeellista askaretta tällä tavalla, nelivuotiaani tekee sen innokkaasti ja kikattaa sen hauskuudelle – ja unohtaa samalla kokonaan, että yleensä inhoaa tehdä näitä askareita!

BabyCenter-sivuston Facebook-sivulla ideaa on sekä kiitelty että kyseenalaistettu. Moni pitää outona sitä, että kaiken pitäisi olla kilpailua. Moni myös uskoo, että useamman pienen lapsen kaitseminen kilpailujen avulla päättyisi kaaokseen.

***

8:09

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja