Palaako Fernando Alonso F1-sarjaan? “Epäilemättä yksi potentiaalisista tavoitteista”

Entinen F1-kuljettaja Fernando Alonso kertoo tekevänsä heinäkuun kuluessa päätöken siitä, palaako hän ensi kaudella takaisin autourheilun kuninkuusluokkaan.

Formula ykkösissä viime kaudella McLarenilla kisannut Alonso on tällä kaudella toiminut Toyotan kuljettajana WEC-sarjassa, mutta yhteistyö japanilaismerkin kanssa päättyy tähän vuoteen.

Syyskuussa käynnistyvällä kaudella Alonson paikan Toyotalla ottaa viime kaudella formuloissa Toro Rossolla kisannut Brendon Hartley.

– En voinut sitoutua jatkamaan, koska minulla on tavoitteita vuodelle 2020. Epäilemättä yksi näistä potentiaalisista tavoitteista on palata formula ykkösiin, espanjalaisen Marcan siteeraama Alonso kommentoi.

Alonso on painottanut, ettei F1 ole hänen papereissaan suinkaan ainoa vaihtoehto.

– Se voi olla mitä vain. Tunnen oloni hyvin avoimeksi. Vuonna 2020 kyseeseen voi tulla F1, IndyCar tai jokin muu kategoria. Voi olla, etten tee mitään, Alonso totesi ranskalaiselle L’Equipelle.

– Koska olen vapaa kaikista sitoumuksista, se tarjoaa minulle parhaat mahdollisuudet tehdä päätöksiä oikeaan aikaan. Jos olisin sitoutunut johonkin, näitä tilaisuuksia ei olisi tarjolla. Minulla on mielessäni kaksi tai kolme ideaa. Päätökseni tiedetään heinäkuussa, Alonso lisäsi.

Lue myös:

    Uusimmat