Miksi Toto Wolff näytti niin nyrpeältä Valtteri Bottaksen voiton jälkeen? – Mercedes-velho avaa kohutilanteen yksityiskohtaisesti

Mercedes juhli viikonloppuna kaksoisvoittoa formula ykkösten Azerbaidzhanin GP:ssä, mutta tallipäällikkö Toto Wolff näytti Valtteri Bottaksen ykkössijan jälkeen tv-kuvissa nyrpeältä. Mercedeksen päästrategisti James Vowles perusteli tilannetta yksityiskohtaisesti tiimin julkaisemalla videolla.

Wolff tuijotti monitoreita Bottaksen voiton jälkeen vakavalla ilmeellä ja taputti käsiään. Hän nosti kasvoilleen väkinäisen oloisen hymyn vasta, kun hän oli ollut jo pitkään tv-kuvissa. Osa on spekuloinut tämän johtuneen siitä, että voiton otti Bottas eikä viisinkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton.

Mercedes-velho Vowles vastaili Azerbaidzhanin GP:stä esitettyihin yleisökysymyksiin tallin videolla. Yksi esille nostetuista kysymyksistä koski Wolffin vakavaa ilmettä, josta moni oli udellut tallilta vastausta.

– On uskomattoman ahdistavaa katsoa kahta autoasi siellä (taistelemassa keskenään) kisan loppuun, Vowles sanoi ja jatkoi:

– Jos kyseessä on kilpailija ja olet taistelemassa voitosta, sinulla on valtava määrä tunnetta, joka purkautuu räjähdysmäisellä tavalla ulos. Kun kyse on sen sijaan kahdesta omasta autostasi, tunnet valtavaa helpotusta, kun ne molemmat ylittävät maalilinjan. Tiedät, että voit muuttua sankarista hylkiöksi minä sekuntina tahansa, jos jotain tapahtuu niiden välillä, kuten Red Bullilla kävi vuosi sitten. Tämän tuloksena tunteita sisälläsi on hyvin vaikea hallita samalla tavalla. Tunnet helpotusta, Vowles summasi Wolffia puolustaen.

Red Bullilla ajaneet Daniel Ricciardo ja Max Verstappen kolaroivat vuosi sitten kilpailun loppupuolella, ja kummankin kisa päättyi siihen. Mercedeksellä Bottas ja Hamilton sen sijaan hoitivat tämän vuoden kisassa homman mallikkaasti sekä lähdön rinta rinnan -väännössä että loppukierrosten tiukassa taistelussa.


Lue myös:

    Uusimmat