Fernando Alonsolta mystistä vihjailua Ferrarista: ”Aikani siellä oli kaunista, mutta panostus Charles Leclerciin on selvää”

Edelleen F1-sarjan suuntaan vilkuileva tähtikuski Fernando Alonso kertoo tekevänsä kesän Indianapolis 500 -kilpailun jälkeen ratkaisuja uransa jatkosta seuraaviksi vuosiksi.

Parhaillaan Dakar-rallissa Lähi-idässä kisaava Alonso kertoo espanjalaiselle radio-ohjelmalle El Partidazo de Copelle, että aikoo hoitaa ensin kesän velvoitteensa.

– Sitten kesällä minun täytyy tehdä päätös, 38-vuotias Alonso ennakoi.

Alonso jätti F1-sarjan kauden 2018 päätteeksi jäätyään sitä ennen vuosiksi heikkoon asemaan McLaren-tallin kuljettajana. Hän on useasti sanonut, että paluu formula ykkösiin olisi mahdollinen ainoastaan huipputallissa. Siitä huolimatta lajin viehätys vetää häntä yhä puoleensa.

– Minulla on ajatus formula ykkösiin palaamisesta. Keskityn kesällä seuraavaan kahteen kolmeen vuoteen urastani.

– F1 vaatii täyden omistautumisen elämästäsi. Olen jo elänyt 18 vuotta sitä ja nyt minun täytyy pohtia, haluanko palata siihen pariksi kolmeksi vuodeksi vai en, Alonso kertoo.

– Minun täytyy miettiä myös tiimejä, jotka ovat tarjolla ja kiinnostuneita. Minun täytyy laittaa kaikki pöydälle ja tutkia niitä.

F1-sarjan voimasuhteet eivät näytä tällä hetkellä suuriakaan muuttumisen merkkejä, joten Alonson olisi lähivuosiksi löydettävä paikka lähinnä kolmesta suurimmasta tallista Mercedekseltä, Ferrarilta ja Red Bullilta.

Näistä Ferraria hän edusti vuodet 2010–14 ja lähti varsin kiperissä tunnelmissa pois Sebastian Vettelin tieltä. Nyt saksalaismestari on puolestaan joutunut punaisissa nuoren Charles Leclercin haastamaksi. Alonso on pannut Leclercin nousun merkille.

– En ole puhunut heidän kanssaan, mutta aikani Ferrarilla oli kyllä kaunista. En kuitenkaan usko, että paluusta keskustelemisen aika on nyt, Alonso näkee.

– Uskon myös, että heidän tulevaisuuden panostuksensa Leclerciin on aika selvää. Täytyy katsoa, että ketkä ovat kilpailukykyisiä kaudella 2021, ja ehkä Ferrari on suosikkien joukossa. Katsotaan, hän kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat