Mainos

Pakolaisvirta Eritreasta kasvaa

Etiopian ja Eritrean väliset taistelut ovat aiheuttaneet mittavan pakolaisvirran Eritreasta Sudaniin. Pakolaisia saattaa YK:n arvioiden mukaan olla jopa puoli miljoonaa. Myös länsimaat ovat alkaneet evakuoida kansalaisiaan Eritreasta.

Viime päivien aikana kymmenet tuhannet eritrealaiset ovat pakanneet tavaransa ja suunnanneet Sudaniin. Sudanin puolella arvioidaan olevan jo lähes miljoona sodan pois ajamaa eritrealaista.

Etiopian nälkä

Tilannetta Itä-Afrikassa vaikeuttaa sotatoimien lisäksi myös nälänhätä. YK:n arvioiden mukaan jopa kahdeksan miljoonaa ihmistä Afrikan sarvessa kärsii nälänhädästä. Käynnisssä olevat taistelut haittaavat avustustöitä ja saattavat jopa pelottaa avustajamaat jättämään kipeästi ruoka-apua tarvitsevan alueen oman onnensa nojaan. Useat länsimaat ovat jo evakuoineet Eritrean lähetystönsä.

Etiopian hyökkäys on pakottanut Eritrean joukot lähes kaaosmaiseen pakoon kohti pääkaupunkia Asmaraa. Etiopian mukaan hyökkäyksen tarkoituksena on palauttaa maalle alueet, jotka ovat olleet Eritrean miehityksessä viimeiset kaksi vuotta. Afrikan maiden järjestö OAU on yrittänyt saada maita neuvottelupöydän ääreen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.