Mainos

Pakolaisten auttamiseen vaaditaan lisää rahaa

Makedonia ja Albania pyysivät eilen Euroopan unionilta lisää taloudellista tukea Kosovon pakolaisten auttamiseksi. Makedonia ja Albania sanoivat tiistaisessa tapaamisessaan EU-troikan kanssa, että aiemmin myönnetty 250 miljoonan euron eli lähes 1,5 miljardin markan avustus ei riitä humanitäärisen kriisin helpottamiseen.

Albanian ulkoministeri Paskal Milo varoitti, että ilman tuntuvaa apua kriisi voi levitä laajaksi humanitääriseksi katastrofiksi. Pitkään jatkuneiden keskustelujen jälkeen EU lupasi antaa maille lisää taloudellista ja sosiaalista apua. Milo sanoi, että Albania tarvitsisi yli viisi miljardia markkaa pakolaisten auttamiseen. Makedonian ulkoministeri Aleksandar Dimitrov puolestaan kertoi, että Kosovon kriisi on tähän mennessä maksanut Makedonialle lähes 1,4 miljardia markkaa.

Molempien maiden ulkoministerit ilmaisivat pelkonsa siitä, että Kosovosta saapuvien pakolaisten määrä paisuu entisestään. Albaniaan on tähän mennessä saapunut noin 365 000 pakolaista. YK:n pakolaisjärjestön mukaan Makedoniassa on tällä hetkellä lähes 139 000 pakolaista. Makedonian viranomaiset taas väittävät pakolaismäärän hipovan jo 183 000:ta.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.