Mainos

Pakkoruotsi perussuomalaisille vaaliteema - RKP:lle kynnyskysymys

Pakkoruotsi on yksi perussuomalaisten vaaliteemoista ensi kevään eduskuntavaaleissa.

Puolueen ryhmänjohtaja Jari Lindströmin mukaan kielteinen kanta pakkoruotsiin on täysin perussuomalaisten linjan mukainen.

– Se kertoo siitä, että pakolla jonkin asian tekeminen koetaan huonoksi. Se on se ongelma. Eihän mekään olla sitä mieltä, että ruotsinkieli pitää hyljätä. Me olemme vapaaehtoisuuden kannalla, Lindströn korostaa.

Tuoreessa Åbo Akademin kyselytutkimuksessa kolme neljäsosaa suomea äidinkielenään puhuvista kannattaa pakkoruotsista luopumista.

RKP:n eduskuntatyhmän puheenjohtaja Mikaela Nylander ymmärtää pakkoruotsin ympärillä käytävän keskustelun.

– Ymmärrän kyllä, että alueille, joilla ei puhuta ruotsia ollenkaan, kyseenalaistetaan se, tarvitaanko ruotsia Suomessa ylipäätänsä, hän toteaa. 

Nylander uskoo, että kriittinen keskustelu ja pakkoruotsista luopumista ajava kansalaisaloite ovat vaikuttaneet kansalaisten mielipiteeseen.

Eduskunnassa on paraikaa kansalaisaloite asiasta ja sitä käsitellään talvella, joten koko eduskunta joutuu muodostamaan mielipiteensä pakkoruotsista vielä ennen keväällä käytäviä vaaleja.

Nylanderin mukaan pakkoruotsista luopuminen on RKP:lle kynnyskysymys. Puolue ei hänen mukaansa lähde hallitukseen, jonka ohjelmassa pakkoruotsista luopuminen on.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.