Mainos

Pakkolunastukset alkavat oikoratalinjalla

Yli 400 tilaa joutuu luovuttamaan maitaan uuden rautatien alueeksi Keravan ja Lahden välillä.

Juna kesällä

Peltojen ja metsien lisäksi uuden ratalinjan alle jää kaksikymmentäneljä asuinrakennusta. Niiden lunastusvalmistelut aloitettiin tänään Mäntsälästä.

Keravan ja Lahden välinen oikorata kulkee Lahden moottoritien vierellä ja ratalinjan alle jää maita noin 400 hehtaaria suunnilleen yhtä monelta tilalta - eniten juuri Mantsälässä. Sininen linja maastossa ilmaisee uuden oikoradan alle menevien maiden ulkorajan. Sisäpuolelle jää 24 kotia. Maanmittarit eivät ole syyllisiä.

- Sitä ollaan määrättynä tänne töihin ja asiat sitten etenee varmasti omalla painollaan. Toivotaan, että maanomistajat saavat semmoiset korvaukset, että ovat tyytyväisiä niihin. Ei kaikkea voi tietenkään rahalla korvata, sanoo maanmittauslaitoksen kartoittaja Hannu Koivisto.

- Tähän tuleva rata merkitsee meille elinkeinon menetystä. Maat menee elinkelvottomiin kappaleisiin ja rata tulee niin lähelle näitä mun kanalarakennuksia että, tuskin kanat siinä viihtyy, sanoo tuusulalainen maanviljelijä Kari Heikkilä. - Kaikki on ilmassa. Ei oo mitään tietoa töistä ja olen sen verran iäkäs, että tuskin vapailta markkinoilta töitä löytyy. Toimeentulo pitäis korvata jollakin lailla, Heikkilä jatkaa.

Valtio on varannut lunastuskorvauksiin noin 5 400 000 euroa. Ensimmäiseksi korvataan rakennukset, joista asukkaille tulee häätö.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 2.5.2002)


(Huomenta Suomi 2.5.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.