Mainos

Pakistanissa raivokkaita pilakuvaprotesteja

Kaksi mielenosoittajaa ammuttiin, kun he yrittivät hyökätä pankkiin Lahoressa. Mielenosoituksia on ollut myös Iranissa ja Irakissa.

Raivostuneet väkijoukot ovat osoittaneet mieltä profeetta Muhammedista julkaistuja pilakuvia vastaan Pakistanissa ja Iranissa. Lahoressa Pakistanissa kaksi mielenosoittajaa ammuttiin, kun väkijoukko hyökkäili kaupungin länsimaisiin liikeyrityksiin.

Lahorelaisen pankin turvamies ampui mielenosoittajat, kun nämä yrittivät hyökätä pankkiin. Noin 15 000 vihastunutta muslimia myös kivitti muun muassa McDonald'sin, Pizza Hutin ja KFC:n pikaruokapaikkoja. Kyynelkaasu- ja savupilvet leijuivat kaupungin yllä, kun poliisit yrittivät taltuttaa raivostuneita, autoja ja rakennuksia polttavia mielenosoittajia.

Myös armeijan puolisotilaalliset joukot yrittivät rauhoittaa välikohtausta.

Pakistanin pääkaupungissa Islamabadissa poliisi hajotti kyynelkaasun voimalla yli tuhatpäisen väkijoukon, joka tunkeutui kaupungin suurlähetystöalueelle.

Protesteja myös Iranissa ja Irakissa

Teheranissa Britannian ja Saksan suurlähetystöt joutuivat hyökkäyksen kohteiksi. Iranilaiset mielenosoittajat kuljettivat mukanaan aaseja ja koiria, jotka oli verhottu Yhdysvaltain, Britannian, Saksan, Tanskan, Ranskan ja Israelin lippuihin.

Britannian lähetystöä heiteltiin palopommeilla ja polttopulloilla, jotka eivät kuitenkaan aiheuttaneet suurta tuhoa.

Irakissa Basrassa tuhannet ihmiset kerääntyivät Britannian ja Yhdysvaltain konsulaattien edustalle osoittamaan mieltään. Basran kaupunginvaltuusto vaati tanskalaisia sotilaita poistumaan kaupungista, kunnes Tanska pyytää anteeksi profeetan kuvien julkaisemista.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.