Mainos

Pakistanin armeija sulki parlamenttirakennuksen

Pakistanin armeija on evakuoinut kaiken henkilökunnan parlamenttirakennuksesta ja sulkenut itse rakennuksen. Asiasta kertoo parlamentin turvamies. Toimenpiteen syytä ei ilmoitettu.

Parlamentin alahuoneen oli määrä kokoontua rakennuksessa huomenna. Samaan aikaan ilmoitettiin, että Pakistanin syrjäytetty pääministeri Nawaz Sharif on viety Islamabadista kotikaupunkiinsa Lahoreen ja on siellä turvasäilössä. Armeija syrjäytti Sharifin tiistaina.

Kenraali Musharraf ja Pakinstanin presidentti

Pääministeri Sharifin syrjäyttänyt asevoimien kenraali Pervez Musharraf keskusteli eilen maan presidentin Rafiq Tararin kanssa. Hän yritti ilmeisesti saada presidentiltä tukea vallankaappaukselle. Keskustelun yksityiskohdista ei ole annettu tietoa.

Asevoimien kenraali sanoo syrjäyttäneensä Pakistanin pääministerin "viimeisenä keinonaan", kun kaikilta poliittisilta tahoilta oli vaadittu puuttumista nopeasti pahanevaan poliittiseen tilanteeseen ja sekasortoon.

Amnesty toivoo demokratian palautumista


Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International toivoo sotilasvallankaappauksen herättävän maan demokraattiset voimat vastarintaan. Järjestö toteaa, että myös kansainvälisen yhteisön tulisi ryhtyä toimiin demokratian palauttamiseksi Pakistaniin. Järjestö vetoaa myös armeijaan, jotta kotiarestissa olevan pääministerin Nawaz Sharifin ja hänen ministeriensä hyvinvointi taattaisiin.
(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.