Mainos

Pakistan parantaa ihmisoikeuksiaan

Pakistan on ratifioinut kaksi kansainvälistä sopimusta, joilla halutaan taata naisten ja lasten oikeudet työelämässä.

Pakistan on parantamassa ihmisoikeuksiaan. Maan sotilasjohtoinen hallitus on ratifioinut kaksi kansainvälistä sopimusta, jotka kieltävät lapsityövoiman käytön vaarallisissa tuotanto-olosuhteissa sekä takaavat naisille saman palkan kuin miehille.

Pakistanin työministerin Omar Asghar Khanin mukaan hallituksen päätöksellä on merkittävä symbolinen arvo. Uuden kansainvälisen sopimuksen myötä "lapsuuden yläikäraja" nousee 18 vuoteen, kun se nykyään on Pakistanissa 14.

Tuore hallituksen selvitys kertoo karua kieltään lapsityön yleisyydestä: yli kolme miljoonaa 5-14-vuotiasta pakistanilaislasta käy töissä. Miltei puolet heistä on alle 9-vuotiaita. Tavallisimmin lapset hankkivat perheelleen elantoa kemianteollisuudessa, nahkanparkitsemislaitoksissa, tiilitehtaissa ja rakennustyömailla.

Pakistan on asettanut komitean, jonka tarkoituksena on kartoittaa vaaralliset työpaikat, joissa lapsia työskentelee. Lasten asema on maassa muutenkin heikko. Lapsia käytetään orjina, myydään, pidetään prostituoituina ja käytetään hyväksi pornoteollisuudessa.

Naisten työssäkäynti on Pakistanissa harvinaista, ja jos töitä onkin, naisten tulotaso on huomattavasti miesten vastaavaa matalampi. Samapalkkaisuutta ajavat Pakistanissa muun muassa maan naisjärjestöt. Pakistanilla on vuosi aikaa muuttaa lakinsa uusien sopimusten vaatimukset täyttäviksi.

(MTV3-STT-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.