Mainos

Pakistan julisti tulitauon islamistitaistelijoille

Pakistanin armeija on julistanut tulitauon piirittämilleen islamistitaistelijoille, joiden epäillään olevan al-Qaidan jäseniä. Tulitauon aikana joukko heimojohtajia pääsee leiriin neuvottelemaan taistelijoiden kanssa.

- Hallitus on myöntänyt 22 passia heimojohtajille, jotta he voivat mennä piiritetyn alueen sisälle. He menevät sinne huomenna valkoisen lipun kanssa, kertoi prikaatikenraali Mahmood Shah Reutersille.

- Paikalliset heimotaistelijat, jotka suojaavat ulkomaisia taistelijoita, täytyy luovuttaa hallitukselle välittömästi. Kaikkien ulkomaalaisten taistelijoiden täytyy antautua, ei ole muuta vaihtoehtoa, Shah vaati.

Piiritys Afganistanin ja Pakistanin rajaseudulla alkoi viikko sitten. Aluksi epäiltiin, että al-Qaidan kakkosmies Ayman al-Zawahri olisi piiritetyssä leirissä. Taistelussa on kuollut kuutisenkymmentä ihmistä, lisäksi yli sata taistelijaa on pidätetty.

Armeijan toimet heimotaistelijoita vastaan ovat herättäneet närää Pakistanissa. Itsehallinnollisilla heimoalueilla osoitettiin tänään mieltä armeijan toimia vastaan. Noin 7000 ihmistä vaati piirityksen lopettamista ja huusi Pakistanin presidentin Pervez Musharrafin ja Amerikan vastaisia iskulauseita. Myös Pakistanin islamilainen johto on tuominnut taistelun uskonnon vastaiseksi.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.