Mainos

Pakistan: Bin Laden ei suunnitellut iskuja?

Pakistanin presidentti Pervez Musharraf ei usko Osama bin Ladenin suunnitelleen syyskuun 11. päivän terrori-iskuja Yhdysvaltoihin. Musharraf kertoi näkemyksistään eilen ilmestyneessä New Yorker -lehdessä.

-En usko, että vuorilla oleskellut Osama olisi kyennyt tekemään sitä. Hän saattoi olla rahoittaja ja liikkeellepaneva voima. En usko, että hän olisi kyennyt minuuttiaikataulun suunnitteluun, vaan sen teki joku muu, Musharraf sanoi.

Yhdysvallat on syyttänyt Osama bin Ladenia ja hänen al-Qaida-järjestöään viime syyskuun terrori-iskuista, jotka tuhosivat WTC-tornit New Yorkissa, vaurioittivat Pentagonia ja tappoivat yli 3000 ihmistä.

Musharraf puolusti samassa haastattelussa myös esittämiään perustuslakimuutoksia. Uudistukset antaisivat 1999 vallankaappauksessa valtaan nousseelle Musharrafille oikeuden erottaa pääministeri ja hajottaa hallitus sekä parlamentti.

Ehdotuksia on kritisoitu Pakistanissa laajasti. Niiden katsotaan olevan ristiriidassa Musharrafin aiempien lupausten kanssa. Hän on luvannut luovuttaa vallan siviilihallitukselle.

-Jos Pakistanissa antaa pääministerille ja hallitukselle vapaat kädet, he aloittavat heti ryöstelyn ja kavallukset. Se on siis estettävä, Musharraf perusteli.

Yhdysvallat ei ole juuri kritisoinut Musharrafin ehdotuksia, sillä Pakistan on maan tärkeä liittolainen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.