Mainos

Päivi Räsänen: Minulla on myös homoystäviä

Homokeskustelun keskiöön singahtanut kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen pyysi Yleisradion Aamu-tv:ssä anteeksi aiheuttamaansa mielipahaa. Räsänen myös toisti näkemyksensä, että homoseksuaalisuuden harjoittaminen on Raamatun mukaan synti.

- En haluaisi kuitenkaan olla ketään loukkaamassa, sanoi Räsänen.

Alun perin kohun nostattivat Räsäsen kommentit Yleisradion Ajankohtaisen kakkosen homoillassa viime tiistaina. Räsänen ihmettelee, miksi juuri hänen kommenttinsa ovat herättäneet närää. Keskustelijoita oli paljon muitakin.

- Ihmettelen, että miksi juuri minut on nostettu näyttävästi esiin tässä keskustelussa. Ehkä se johtuu siitä, että olen aiemminkin tähän asiaan ottanut kantaa, pohtii Räsänen.

Räsänen korostaa puolustavansa suvaitsevaisuutta.

- Minulla on ystävinä, sekä meillä on myös puolueessa homoseksuaalisesti suuntautuneita ihmisiä. Homoseksuaalit tulee toivottaa tervetulleiksi seurakuntaan.

Räsänen torjuu Wallinin arvostelun

Räsänen torjuu kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallinin (r) häneen kohdistaman arvostelun.

Kirkkoasioista vastaava ministeri Stefan Wallin sanoi eilen, että Räsänen ei voi paeta vastuutaan meneillään olevista massaeroamisista kirkosta.

- Wallinin lausunto oli kaiken kaikkiaan aivan pöyristyttävä ja mauton. Hän väitti siinä, että olisin tahallisesti pyrkinyt kirkon väkimäärän vähentämiseen. Olen päinvastoin toiminut paljon kirkon sisällä ja pyrkinyt ihan toiseen suuntaan, Räsänen sanoi Ylen Aamu-tv:n haastattelussa.

Eroa kirkosta -sivuston mukaan kirkosta on lähtenyt Homoillan jälkeen yli 19 000 jäsentä. Kaikkiaan eroajia on tänä vuonna jo enemmän kuin koko viime vuonna yhteensä.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.