Mainos

Painosten kuningatar Barbara Cartland kuoli

Maailman myydyin kirjailija, romanttisten tarinoiden kuningatar Barbara Cartland kuoli eilen. 98-vuotias painosten ennätysnainen menehtyi lyhyen sairauden jälkeen kotimaassaan Britanniassa. Dame Barbaran tuotteliaisuus oli mykistävä: hän kirjoitti yhteensä 723 kirjaa, joiden yhteenlaskettu myyntimäärä kohoaa peräti miljardiin kappaleeseen.

Cartlandin kirjoja käännettiin 36 kielelle. Hän kirjoitti monen vuoden ajan kirjan joka toinen viikko. Cartlandin tavoitteena oli 600 sanaa joka päivä. Moinen tahti vei hänet Guinnessin ennätyskirjaan maailman tuotteliaimpana kirjailijana.
-Hänen saamistaan kirjeistä kävi ilmi, että hänen kirjansa toivat valoa ja rakkautta ihmisten elämään. Tarinat olivat avuksi silloin, kun kaikki oli näyttänyt tylsältä ja arkiselta, Cartlandin poika Ian McCorquodale sanoi. Kirjailija itse oli samaa mieltä menestyksensä syistä.
-Teoksiani myydään niin paljon, koska maailmasta puuttuu kauneutta. Dame Barbara oli julkisuudessa myös prinsessa Dianan äidin äitipuolena.

Siveys kunniassa

Barbara Cartland kirjoitti ensimmäisen kirjansa 21-vuotiaana. Hän erikoistui romanttisiin kertomuksiin, joihin seksillä ei ollut pääsyä. Cartlandin tarinoissa pitkä, komea mies vie jalat alta kauniilta, viattomalta sankarittarelta. He menevät kirjan lopussa naimisiin ja elävät yhdessä onnellisina elämänsä loppuun asti. -Barbara uskoi suuresti perhearvoihin. Hän kannatti seksistä pidättäytymistä ennen naimisiin menoa, kirjailijan poika muistutti.

Cartlandin arvoihin kuului niin ikään ajatus kirkon johtavasta roolista moraalikysymyksissä. Yksityishenkilönä Dame Barbara tunnettiin vitamiinien innokkaana puolestapuhujana. Hänen saavuttamansa korkea ikä saattaa puhua sen puolesta, että kirjailijan uskomuksissa oli perää. Cartland oli kuuluisa myös viehtymyksestään vaaleanpunaisiin sifonkivaatteisiin.

Politiikkaan Cartland osallistui oikeiston konservatiivipuolueen edustajana. Hän kuitenkin edisti myös vähäosaisten asiaa: Cartlandin aloitteesta Britanniaan perustettiin ensimmäiset pysyvät romanien leirit. Romanit osoittivat kiitollisuuttaan nimeämällä erään leireistään Barbaravilleksi. Cartland myös tuki vahvasti tytärpuolensa tytärtä, prinsessa Dianaa tämän avioliiton ongelmissa.

Dame Barbaran kirjoista tuttu viattomuus löytyi myös kirjailijan itsensä luonteesta.
-Olin päätynyt kihloihin komean nuoren miehen kanssa, joten sanoin äidilleni sinun olisi paras kertoa nyt, millä tavoin lapsia tehdään . Minulla ei ollut mitään käsitystä asiasta. Kun äiti sitten selitti asian, purin kihlauksen välittömästi! Dame Barbara muisteli.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.