Mainos

Painoa vain 1,5 kiloa – kaikki luulevat tätä 7 kuukauden ikäistä vauvaa vastasyntyneeksi

Äiti toivoo, että hänen harvinaisesta diagnoosista kärsivä lapsensa saisi elää mahdollisimman normaalin elämän. 

Kun ihmiset näkevät pikkuruisen Matthew-vauvan ensimmäistä kertaa, monet olettavat hänen olevan vastasyntynyt. Toisin kuin voisi luulla, tämä kolme kiloa painava poika on kuitenkin jo seitsemän kuukauden ikäinen. 

Huomattavasti ikäistään pienempi lapsi kärsii harvinaisesta lyhytkasvuisuutta aiheuttavasta MOPDII-sairaudesta. Vaikka vanhemmat joutuvat vielä pukemaan lapsensa nuken vaatteisiin, he pyrkivät tekemään lapsen elämästä niin normaalia kuin mahdollista. 

"Ei siinä ole mitään väärää, että on erilainen"

Lääkärit huomasivat jo raskausaikana, ettei äiti Jenevieve Cookin lapsi kehity normaalia vauhtia. Ongelmista johtuen synnytys päätettiin käynnistää raskausviikolla 28. Syntyessään Matthew painoi vain hieman yli puoli kiloa ja hän joutui viettämään elämänsä ensimmäiset kolme kuukautta sairaalassa. 

Vaikka vanhemmat olivat iloisia kotiin pääsystä, heille oli vieläkin epäselvää, mikä heidän pientä poikaansa oikein vaivasi.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Ennen kotiin pääsyä he kertoivat hänellä olevan pienipäisyyttä. Tuolloin meille kerrottiin, että hänen aivonsa olivat lakanneet kasvamasta ja ettei Matthew eläisi enää kovin pitkään, Cook kertoo lääkäreiden epäilyksistä.

Kaksi ja puoli kuukautta myöhemmin vanhempien epätietoisuuteen vastattiin, kun lopullinen diagnoosi saatiin selville. Toisin kuin alunperin luultiin, pojan tulevaisuus näytti valoisalta. 

– Meille kerrottiin, että Matthew voi kävellä, puhua ja käydä koulua, hän olisi vain erittäin pieni.

Kolmilapsisen perheen vanhemmille MPDII-diagnoosi oli helpotus, ja nyt keskittyvät tekemään kuopuksen elämästä niin normaalin kuin mahdollista. 

– Matthew tulee olemaan kuin kuka tahansa muukin. Hän tulee heittelemään palloa aivan kuin tavalliset lapset, hän on vain todella pieni. Ei siinä ole mitään väärää, että on erilainen, Cook toteaa.

Katso videolta, miten sydän kehonsa ulkopuolella syntyneen tytön elämä lähti käyntiin. 

6:08

Lähde: WLKY 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.