Harvinaisen oireyhtymän takia Armani-vauva on saanut lempinimen "Mini-Hulk" – "Hänelle annettiin nollan prosentin mahdollisuus selviytyä"

Harvinaisen synnynnäisen epämuodostuman takia pikkuvauva on saanut lempinimen "Mini-Hulk" 1:32
Pikkuisen Armanin äiti kutsuu nuorinta lastaan hellittelynimellä "mini-Hulk".

Pikkuinen tyttö, jota hänen äitinsä kutsuu hellittelynimellä "Mini-Hulk”, syntyi hätäsektion avulla raskausviikolla 33.

Kentuckysta Yhdysvalloista kotoisin oleva Armani Milby on yhdeksän kuukautta vanha hätäsektiolla syntynyt iloinen pikkutyttö. Hänellä on diagnosoitu harvinainen lymfangiooman muoto. Se aiheuttaa epämuodostumia ja hyvänlaatuisia kasvaimia imusuonistossa. Sen takia Armanilla oli syntyessään epänormaalin suuri rintakehä ja käsivarret. 

Armanin äiti Chelsey, 33, kertoo, että synnynäisen epämuodostuman takia Armani näyttää aivan pikkuruiselta painonnostajalta ja on ansainnut hellittelynimen "Mini-Hulk", kertoo Kidspot.com.au

Vaikea raskaus

Syntyessään Armani painoi yli 5,4 kiloa. Jos ajatellaan raskausviikkoa 33, oli Armanin paino syntymähetkellä lähes kolminkertainen vastaavan ikäisiin vauvoihin. 

Ennen synnytystä moni luuli, että Chelsey odotti kolmosia. Hänen vatsansa oli ollut niin valtava ja hänen oli ollut vaikea liikkua. Hän itse painoi raskaana ollessaan 90 kiloa. 

Chelseylle selvisi lapsen sairaus raskausviikolla 17. Lääkärit olivat ultraäänessä olleet huolissaan sydämen ympäriltä löytyneestä nesteestä. 

– Olin alkuun täysin murtunut. En voinut ymmärtää, mikä oli mennyt pieleen. Minulla oli jo kaksi tervettä lasta, Chelsey kertoo. 

Riippuen missä kehoa lymfangiooma vaikuttaa, voi se aiheuttaa monenlaisia terveysvaivoja, kuten ongelmia näön ja hengittämisen kanssa. Vaikka lääkärit eivät antaneet Chelseylle paljoa toivoa, ei Chelsey itse luovuttanut lapsensa kanssa. 

– En ollut koskaan kuullut diagnoosista ja rehellisesti sanottuna, kun tutustuin siihen, en todellakaan pitänyt näkemästäni, Chelsey kertoo.

Koko raskaus oli Chelseylle äärimmäisen raskas. Hän kertoo jokaisen päivän olleen kivulias.

– Loppua kohden kehoni oli sanomassa itsensä irti. Jokin kertoi minulle, että minun oli saatava hänet ulos sisältäni. Painoin 90 kiloa ja kuntoni oli rapistumassa, Chelsey muistelee.

Tunteiden vuoristorata

Raskausviikolla 33 Chelsey pääsi hätäsektioon.

– Hänelle annettiin nollan prosentin mahdollisuus selviytyä, Chelsey kertoo.

Ennen hätäsektiota Chelseytä varoitettiin, ettei vauva selviäisi operaatiosta, eikä edes koskaan itkisi. Syntyessään Armani kuitenkin itki ja osoitti lääkärien epäilyt vääräksi ensimmäisen kerran.

– Kaikkien yllätykseksi hän itki. Toimenpidehuoneessa kaikilla oli tunteet pinnassa. Kukaan ei tiennyt, mitä tulisi tapahtumaan. Se oli hyvin taianomaista, Chelsey muistelee.

Syntymän jälkeen Armani sai kolmen kuukauden ajan erikoishoitoa asiantuntijoilta. Pikkutyttö on ollut jatkuvassa hoidossa, jossa ylimääräistä nestettä on poistettu hänen kehostaan. 

Vaikka nestettä on saatu pois, on vauvalla runsaasti ylimääräistä ihoa, minkä takia hän painaa yhdeksän kiloa ja käyttää vaatteita, jotka on tehty häntä kaksi kertaa vanhemmille vauvoille.

Tulevaisuus on varovaisen optimistinen

Chelsey on toiveikas, että tulevaisuudessa leikkaukset voivat auttaa helpottamaan Armanin oloa. 

On suunniteltu, että Armani pääsisi leikkaukseen vuoden sisällä. Operaatiossa on tarkoitus irrottaa lapsen kehosta ylimääräisiä imusuonia, jotka auttaisivat kehoa kutistumaan oikeaan kokoon. Tulevina vuosina Armani joutuisi myös leikkaukseen, jossa poistetaan ylimääräinen ja löysäksi jäänyt iho. 

– Hän voi todella hyvin. Hänellä on vain paljon ylimääräistä ihoa. Kun se saadaan pois, tulee hänestä ihan tavallisen näköinen pienokainen. Toki hänellä tulee olemaan arpia leikkauksista ja muista toimenpiteistä, Chelsey pohtii. 

Armani on luonteeltaan iloinen, eikä juuri itke. 

– Hän itkee vain halutessaan syliin. Yritämme parhaamme mukaan antaa hänelle parhaan mahdollisen elämän, Chelsey kertoo. 

Armani on oppinut kääntymään ja harjoittelee ensimmäisiä sanojaan.

– Hän opettelee äiti-sanaa. Uskon, että hän on jo tosi lähellä. Hän on uskomaton, oikea ihmevauvamme ja rakastamme häntä valtavasti, Chelsey hehkuttaa.

Lähteet: Kidspot.com.au ja Caters

Lue myös:

    Uusimmat