Mainos

Varhaisimmilla viikoilla syntynyt ja selvinnyt keskosvauva on nyt 3-vuotias terve tyttö: "Tiesin, että hän tulisi selviytymään"

Neljä kuukautta ennen laskettua aikaa syntyneestä lapsesta on kasvanut terve kolmevuotias tyttö. 

Courtney Stensrudin raskausviikolla 21 syntynyttä lasta voidaan kutsua todelliseksi ihmevauvaksi. Syntyessään lapsi painoi vain 400 grammaa, eivätkä lääkärit uskoneet, että mikään auttaisi lasta selviytymään niin varhaisesta syntymästä hengissä. Lapsen äiti tunsi kuitenkin syvällä sisimmässään, että nyt ei kannattaisi luovuttaa. Hänen lapsensa tulisi selviytymään. 

Sikiökalvon puhjettua äiti joutui synnyttämään lapsensa peräti neljä kuukautta ennen laskettua aikaa. Ennen raskausviikolla 22 syntyneiden lasten selviytymismahdollisuuksia on pidetty lähes mahdottomina, ja yhdysvaltalaisen American Academy of Pediatricsin mukaan niin varhaisessa kehitysvaiheessa olevien lasten elvyttäminen ei ole järkevää.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Stensrundin tapauksessa lääkärit kuitenkin jatkoivat ahkeraa elvyttämistä äidin toiveiden mukaan, ja pian lapsen sydän alkoi lyödä. Hengitysputkien avulla happea saaneen lapsen väri alkoi pikkuhiljaa muuttua sinisestä vaaleanpunaiseksi. Lapsi osoitti, että hän aikoi selviytyä jo lähes naulatusta kohtalostaan huolimatta.

– Oli shokeeraavaa nähdä noin pienen ihmisen elävän ja hengittävän. Mutta kun pitelin lasta käsivarsillani, tiesin, että hän tulisi selviytymään. Tunsin sen sydämessäni, äiti kertoo. 

Lapsi kasvaa ja kehittyy normaaliin tahtiin

Todella pienikokoinen vauva vietti elämänsä ensimmäiset kuukaudet tehohoidossa, ja vasta neljän kuukauden kuluttua syntymästä vanhemmat pääsivät viemään lapsensa ensimmäistä kertaa kotiinsa.

Rankasta alusta huolimatta lapsi on nyt kolmevuotias terve tyttö, ja lääkärit uskovatkin hänen olevan varhaisimmalla raskausviikolla syntynyt elossa oleva lapsi. Lapsen on todettu kasvavan normaaliin tahtiin, eikä hänen ole todettu kärsivän ennenaikaisen synnytyksen aiheuttamista kehityshäiriöistä tai muistakaan terveysongelmista.

Tytön äiti haluaa antaa tarinallaan toivoa kaikille äideille, jotka eivät usko elvytyksen olevan riskien arvoista. 

Lähde: Today

***

2:00

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.