Mainos

Kuukauden ajan supistuksista kärsinyt äiti syyttää "kohdun ahtaita oloja" – vauvan poikkeava kallon muoto ihmetyttää: "Muistuttaa tyhjentynyttä ilmapalloa"

Pitkittyneen synnytyksen vuoksi vinokalloisuudesta kärsivän pojan pään muotoa lähdettiin korjaamaan erityisen kypärän avulla. 

Ollessaan raskausviikolla 32, poikavauvaa odottava JJ Rushton alkoi tuntea voimakasta kipua ja tunnetta siitä, että hänen lapsensa saattaisi olla syntymässä. Ennenaikaista synnytystä pelännyt nainen kiiruhti miehensä kanssa sairaalaan, jossa entuudestaan kaksivuotiaan lapsen äidille annettiin synnytyksen etenemistä hidastavia lääkkeitä. Lääkkeiden avulla lääkärit halusivat antaa lapselle hieman lisäaikaa kehittyä, mutta lääkkeistä huolimatta äidin supistukset eivät ottaneet laantuakseen.

Äiti joutui kärsimään säännöllisistä supistuksista peräti kuukauden ajan, ennen kuin hänen poikansa Bobby syntyi. Pitkitetystä raskaudesta huolimatta lapsi joutui heti synnyttään keskoskaappiin, jossa keltatautisuudesta kärsivä poika joutui viettämään elämänsä ensimmäiset kolme viikkoa. 

Keskoskaapista päästyään kaiken piti olla kunnossa, mutta totuus pojan terveydentilasta selvisi vasta kuukausien päästä. 

Vanhemmat epäilevät syyksi kohdun ahtaita oloja

Alussa äiti luuli kaiken olevan kunnossa, kunnes pojan ollessa seitsemän kuukauden ikäinen vanhemmat alkoivat ihmetellä pojan erikoista kallon muotoa.

– Hänen päänsä muoto ei ollut samanlainen kuin normaalilla vauvalla. Veimme hänet lääkärille, jonka mukaan hänellä oli vakava vinokalloisuus ja lyhytkalloisuus. Se tarkoitti sitä, että hänen päänsä oli vääntynyt ja se muistutti hieman tyhjentynyttä ilmapalloa, Rushton kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Uskomme Bobbyn pään muodon johtuvan kohdun ahtaista olosuhteista. 

Pojan tulevaisuudesta ja asioiden pahentumisesta huolissaan olevat vanhemmat hankkivat pienelle pojalleen erityisen kypärän, jonka he toivoivat korjaavan kallon muotoa normaalimmaksi.  Poika oli sen verran nuori, että pehmeä kallo oli vielä muokattavissa. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Poika joutuu pitämään kypärää päässään kuusi kuukautta. Vanhemmat saavat riisua sen pojan päästä vain 40 minuutin ajaksi kaksi kertaa päivässä, aamuisin ja iltaisin.

– Meille sen katseleminen, että hän joutuu käyttämää kypärää 24 tuntia päivässä, on rankkaa. Mutta jos se tarkoittaa sitä, että hän välttyy ongelmilta vanhempana, se on sen arvoista, pojan äiti kertoo.

Lähde: TheSun

***

0:33

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.