Painakaa nimi mieleen: Jüri Vips kehittelee F1-pommia – virolaiskuskia ollaan huhuissa viemässä jo ensi kaudeksi kuninkuusluokkaan!

Kahdessa viime kisassa shokkituloksia esittänyt virolainen Jüri Vips on lähellä jopa F1-paikkaa ensi kaudeksi, kertoo C Moren F1-selostaja Niki Juusela. Red Bullin pomot ovat olleet 18-vuotiaan otteista todella vaikuttuneita.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Iso-Britannian GP suorana 12.-14.7.
Su: Iso-Britannian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Formula 3 -luokassa ajava Vips jatkoi Silverstonessa vakuttavasti voittojensa sarjaa oltuaan ykkönen myös Itävallan päälähdössä. Red Bull -suojatti on noussut yllättäväksi paikkaajaksi muuten kuivuneeseen junioriohjelmaan.

– Jüri Vipsistä ollaan leipomassa ensimmäistä virolaista Formula 1 -kuljettajaa. Olen kuullut täällä villin huhun liikkuvan jopa siihen suuntaan, että (tallipomot) Helmut Marko ja Christian Horner ovat olleet niin vaikuttuneita 18-vuotiaan virolaisen ajosta, että häntä ollaan valmiina nostamaan Toro Rossolle jo ensi kaudella, kertoo C Moren F1-selostaja Niki Juusela.

– Ja mikäli Pierre Gasly ei nyt suoriudu, Albon-Kvjat-kaksikosta jompikumpi ottaisi stepin emoalukseen, Juusela jatkaa.

Gasly on ajanut alkukauden alakanttiin Red Bullilla, joten hänen paikkansa tiimissä on jatkuvasti uhan alla. Kuskivalinnoista päättävä Helmut Marko antoi ranskalaiselle Unkarissa alkavaan kesätaukoon asti aikaa löytää parempi taso tai muussa tapauksessa ovi alkaa jälleen käydä.

Toro Rossolla ajavat Alexander Albon ja Daniil Kvjat ovat seuraavana nokkimisjärjestyksessä, mutta sen jälkeen Red Bullin akatemiassa alkavat lahjakkuudet loppua.

"Ihan suoraan en laittaisi"

C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen ei silti ole varma, kannattaako nuorta virolaista tuoda tämän takia hopulla suoraan ykkösiin.

– Kovaa tulosta on tehnyt ja olisihan se hienoa, jos hän pääsisi nousemaan eteenpäin. Nyt puhuttiin muutama kisa sitten, että Red Bullilla on ongelmia juniorikuskien kanssa eikä ole riittävästi kavereita tulossa sieltä, ja yhtäkkiä löytyykin tällainen kaveri, niin totta kai se pelastaa heidän junioriohjelmaansa aika pitkälle, Oikarinen sanoo.

– Työtähän se vaatii. Ihan suoraan en laittaisi, mutta tietenkin, jos pääsee testaamaan riittävästi ja vuosi Formula 2:ssa kasvua, niin se olisi ihan täydellistä.

– Jos lähdetään kolmosista suoraan ykkösiin, niin se harppaus on aika iso ja aika vaarallinenkin steppi. Olisi hyvä ottaa vähän aikaa eikä lähteä kiirehtimään, Oikarinen toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat