Red Bullin rajun kuskipäätöksen taustalla looginen ajatus – insinööreiltä saatu viesti nosti Alexander Albonin pikavauhtia emotiimiin

Red Bullin kuuluisan juniorimyllyn raaka suhtautuminen nuoriin kuljettajiinsa on jokaisella kuskilla tiedossa, kun he lähtevät mukaan leikkiin, toteaa Mika Salo. Alexander Albonin valinnassa tiimillä oli toki myös suorituskyvylliset perustelut.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Italian GP suorana 6.-8.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Italian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Red Bull teki pikaratkaisun elokuun alussa, kun Pierre Gasly heitettiin menemään viikko kesätauon alkamisen jälkeen, vaikka ranskalaiskuski kertoi signaalin olleen täysin erilainen vielä Unkarin kisaviikonlopun päätyttyä.

Tilalle nostettiin Toro Rossolta Alexander Albon, joka nousi moottorirangaistusten jälkeen komeasti viidenneksi ensimmäisessä Red Bullin kisassaan.

Mika Salo kertoi Belgian GP:n aika-ajopäivänä kuulleensa Red Bullin sisältä perustelut sille, miksi Albon päätettiin valita jo näin nopealla aikataululla ykköstiimiin.

– Tiedän sen, että he valitsivat Albonin tahallaan sinne, koska he olivat käyneet inssien kanssa keskustelua, että Albonilla on samanlainen ajotyyli kuin Maxilla. Hän pystyy ajamaan sillä autolla, Salo kommentoi C Moren lähetyksessä.

Kova meininki tiedossa jo Red Bullin kyytiin astuessa

Max Verstappen joutui alkukauden kannattelemaan Red Bullia pitkälti yksin, mutta kun kesän edetessä auto alkoi olla kilpailukykyinen myös Ferrarin ja Mercedeksen kanssa, Pierre Gaslyn heikko suoritustaso alkoi jo maksaa todella paljon valmistajien MM-sarjan rahanarvoisissa sijoituksissa.

C Moren selostaja Niki Juusela ei silti ole tyytyväinen siihen, miten Red Bull kuskejaan käsittelee. Toro Rossolla ajavat nyt kertaalleen emotiimistä poispotkitut Daniil Kvjat ja Pierre Gasly. Ja jos Albon ei onnistukaan Red Bullilla, seuraavaksi kyytiä voi saada jo kolmas kuski lyhyen ajan sisään.

– Se on aika karua meininkiä. En tykkää tästä ollenkaan, koska sitten pelataan kovaa peliä Kvjatin, Albonin ja Gaslyn uralla tässä kaiken aikaa, Juusela toteaa.

– Mutta muista, että he ovat tietoisesti lähteneet Red Bullin ohjelmaan mukaan, ja kaikki tietävät sen, Salo huomauttaa.

– Se lukee heidän sopimuksissakin, että Red Bull päättää heidän tekemisistään ja mihin heidät laitetaan. Heillä ei ole mitään sanaa siihen itse, ja heidät pystytään pudottamaan ihan yhdellä lauseella.

– Red Bull on antanut heille mahdollisuuden päästä tänne. He eivät osanneet käyttää itse sitä tilaisuutta hyväkseen ja ovat ajaneet itsensä siihen tilanteeseen, että on tullut seinä vastaan, Salo perustelee.

Lue myös:

    Uusimmat