Järkyttävät kuvat: Jethro Rostedtin vuokralainen jätti asunnon saastaiseen kuntoon – tupakansavu oli syövyttänyt pinnat ruskeiksi lattiasta kattoon

0:48
Järkyttävät kuvat: Jethro Rostedtin vuokralainen jätti asunnon saastaiseen kuntoon – tupakansavu oli syövyttänyt pinnat ruskeiksi lattiasta kattoon

Jethro Rostedtilla on edessä kallis remontti. 

Kiinteistöalan guru Jethro Rostedt meni vuokralla olleen sijoitusasuntonsa tarkastuskäynnille sen jälkeen, kun vuokralainen oli irtisanonut asunnon ja palauttanut sovitusti avaimet.

Miehen yllätykseksi vastassa oli saastainen näky. Tupakka oli syövyttänyt asunnon pinnat lattiasta kattoon ruskeiksi. 

– Mietin aluksi, että onko siellä mahorkkaa poltettu, sillä voiko tavallinen kessu tehdä tuollaista jälkeä. Vuokralainen oli sitten eukkonsa kanssa siinä vähän tuprutellut. 20 vuoden välittäjäkokemuksella voin sanoa, että tuollaista ei saada aikaan pelkällä tupakka-askilla päivässä. 

– Vuokralainen vieläpä kysyi, että milloin takuuvuokra tulee mahdollisesti tilille. Sanoin, että siinä voi vähän aikaa kestää, hän jatkaa. 

"Vuokralaisella liian suuret oikeudet"

Asunnolle joudutaan tekemään mittava remontti. 

– Ei ihan millään perusremontilla tästä enää selvitä, vaan täytyy tehdä lattiasta kattoon uudestaan. 

Jethro on saanut jo tarjouksia remontin suhteen. 

– Sain juuri tarjouksen, 24 800 euroa + alv. Lähtökohtaisesti lasku menee vuokralaiselle. Pelko on vaan persiissä kova, että saako sieltä mitään takaisin. Minut tunnetaan yrittävän poikana, niin en tässäkään tapauksessa aio lopettaa yrittämistä. 

Jethro toteaa, että vastaavanlaisia tapauksia on tullut hänen urallaan vastaan aika-ajoin. 

– Olenkin sanonut jossain haastattelussa, että vuokralaisella on vähän liian suuret oikeudet verrattuna siihen, että mitä on velvollisuuksia. Ei vuokranantajat pääsee niin vain asuntoihin välitarkastamaan. Jos ei isännöitsijä soita, että nyt asiat on perseellään, niin kyllä tuollaiset tahtoo tulla aina yllätyksenä. 

Viimeisin, tupakan syövyttämä näky ei ole Jethron uralla pahimmasta päästä. 

– Kyllä sitä on kaikenlaista tullut nähtyä. Ennen vanhaan esimerkiksi tuli vastaan, kun vuokralaiset keittivät kiljua kylpyammeessa. Nykyään silloin tällöin pamahtaa hamppuviljelmät. Mikään ei enää yllätä, kerran vuokralainen oli jättänyt tortut keskelle olohuonetta. 

Katso yltä videolta, kuinka järkyttävään kuntoon vuokralainen oli Jethron asunnon jättänyt!


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja