Kuvat: Vuokralainen tuhosi muusikko Sami Saaren asunnon täysin, sotkua ja hävitystä lattiasta kattoon: "Olin saatanan shokissa"

Kuvat: Vuokralainen tuhosi muusikko Sami Saaren asunnon täysin 0:40

Muusikko Sami Saari järkyttyi vapun jälkeen, kun hän meni tarkastamaan vuokralla ollutta asuntoaan Helsingin Laajasalossa. 

Päivitys juttuun 18.6.2017 kello 15.06: Sami Saaren vuokralaiseksi esittäytyneen naisen mukaan Saaren esittämät väitteet ovat monin paikoin virheelliset. Naisen mukaan Saarella oli tieto hänen luottotiedoistaan. Hänen mukaansa asuntoon oli menty ilmoittamatta ja sotkuisuus johtui siitä, että muutto oli juuri kesken. Naisen mukaan myös kuvissa näkyvä sohva oli alunperinkin ollut yhtä huonossa kunnossa. Nainen kertoo lisäksi vievänsä asian poliisille.

Saari oli viisi kuukautta aiemmin vuokrannut asuntonsa naiselle, jonka rehellisyyttä ja vuokranmaksukykyä hänellä ei ollut syytä epäillä. Kun Saari avasi asunnon oven, hän ei ollut uskoa silmiään.

– Olin saatanan shokissa, asunto oli täysin tuhottu, Saari sanoo MTV:lle.

Saaren mukaan kaikesta näki, että asuntoa ei ollut siivottu koko sinä aikana, kun se oli ollut vuokralla. Sotkua ja hävitystä oli lattiasta kattoon.

– Lattioilla oli ihmisen ja koiran ulostetta sekä virtsaa, seiniä oli sotkettu ja maalattu, seinissä oli lisäksi koloja ja pöytien pintoja oli viillelty. Selvisi, että siellä oli ollut 13 koiranpentua eli ilmeisesti jotain pentutehtailua. Asunto oli täynnä naisen jättämiä tavaroita ja sieltä löytyi myös huumeita, Saari kertoo.

"Vuokralainen antoi vakuuttavan kuvan"

Saaren asuntopainajainen alkoi, kun hän päätti laittaa 90 neliön asuntonsa vuokralle ja ilmoitti siitä Facebookissa.

Saari itse halusi muuttaa lähemmäs Helsingin keskustaa.

Vuokra-asiassa yhteyttä otti nainen, joka kertoi olevansa sairaseläkkeellä oleva ratsastuksenopettaja.

– Hän oli vakuuttavan oloinen ja oli valmis samantien maksamaan kohtuullisen kovankin 1600 euron vuokran. Naisen mukaan hän saisi rahat Kelan kautta. Sinisilmäinen kun olin, en kysynyt tai selvittänyt hänen luottotietojaan. Ja itselläni oli kiire jo päästä lomalle, kun vuokrasopimusta tehtiin, Saari kertoo.

Myöhemmin Saari sai tietää, että naisella oli muun muassa sairaalamaksuja rästissä 19 000 euroa.

Saari matkasi lomareissulle Thaimaahan ja ajatteli kaiken olevan hyvin. Nainen maksoikin aluksi vuokraa, mutta ei silloinkaan koko summaa vaan noin puolet sovitusta. Lopulta nainen jätti maksamatta kolmen kuukauden vuokrat eli yhteensä 4800 euroa.

Saaren hälytyskellot olivat ruvenneet soimaan, kun naapurit olivat viestittäneet hänelle Thaimaahan, että asunnossa "ei kaikki taida olla hyvin ja siellä näyttäisi olevan aika erikoinen meininki".

– Naapurit kertoivat, että asuntoon hamstrataan kaikenlaista tavaraa, Saari sanoo.

Vuokralainen oli ilmoittanut tekstiviestillä Saarelle, että hän irtisanoutuisi asunnosta toukokuun alusta. Sen jälkeen nainen katosi teille tietymättömille.

Rikosilmoitus poliisille

Saari haluaa tapauksen julkisuuteen, ettei jonkun toisen tarvitsisi kokea samaa. Hän on vienyt asian vahingontekona myös poliisille.

– Kun tein rikosilmoitusta, poliisista sanottiin, että tervetuloa jonon jatkoksi, Saari sanoo.

Hän ei usko saavansa takaisin menettämiään rahoja. Saari haluaa kuitenkin omalla tapauksellaan herätellä eri tahoja, jotta tämänkaltaisiin tekoihin ehkä toistuvasti syyllistyviä saataisiin lopettamaan rikollinen toimintansa.

– Olen herännyt aamuisin viideltä remontoimaan asuntoa omilla rahoillani. Vuokralaista en enää aio ottaa.

Saaren asunnossa tuhoa tehneeltä naiselta oli aiemmin huostaanotettu kolme lasta. Hänen tapanaan on ilmeisesti ollut vaihtaa aina asuntoa, kun seuraava huostaanottopäivä lähestyy. Saaren asunnossa hänellä oli ollut tiettävästi kolme lasta.

Poliisi: Vahingot usein kärsitään

Rikoskomisario Markku Mäkinen Helsingin poliisista sanoo, että yleensä vuokra-asioihin liittyvät riidat ja vahingonteot eivät tule poliisille asti.

Mäkisen mukaan mistään laajasta ilmiöstä ei välttämättä ole kyse, sillä tapaukset sinänsä eivät näyttäisi lisääntyneen.

– Usein nämä hoidetaan sopimalla ja vahingot sitten ehkä kärsitään, Mäkinen sanoo.

Päivitys juttuun 18.6.2017 kello 15.06: Sami Saaren vuokralaiseksi esittäytyneen naisen mukaan Saaren esittämät väitteet ovat monin paikoin virheelliset. Naisen mukaan Saarella oli tieto hänen luottotiedoistaan. Hänen mukaansa asuntoon oli menty ilmoittamatta ja sotkuisuus johtui siitä, että muutto oli juuri kesken. Naisen mukaan myös kuvissa näkyvä sohva oli alunperinkin ollut yhtä huonossa kunnossa. Nainen kertoo lisäksi vievänsä asian poliisille.

Lue myös:

    Uusimmat