Painajaismainen puhelu muutti äidin elämän – pikkutyttö kuoli yllättäen lomamatkalla: "Meillä ei ollut aavistustakaan, että näin voisi tapahtua"

1:29

Terveeltä vaikuttanut brittityttö menehtyi yllättäen lomamatkalla sydänpysähdykseen, kertoo Wales Online. Elvytys on tärkeää selviytymisen kannalta sydämen pysähtyessä.

Osaatko elvyttää lasta tosipaikan tullen? Katso yllä oleva video!

Brittiläinen äiti Meinir Jamesin päivä oli alkanut tavalliseen tapaan heinäkuussa 2017, kun hän sai puhelun, joka olisi jokaisen vanhemman painajainen.

Meinirin 4-vuotias tytär Mali James-Mitchell oli pyörtynyt lomamatkalla Turkissa, jossa hän oli isänsä kanssa. Sitä ennen lapsella ei ollut esiintynyt mitään oireita.

– Mali oli täysin terve ja iloinen pieni tyttö. Olin vienyt hänet lomalle Kreikkaan vain muutama kuukausi aiemmin ja hänelle matkustelu ja ulkomaille meno oli tuttua, äiti kertoo Wales Onlinelle.

– Pelottava asia oli se, ettei meillä ollut aavistustakaan, että näin voisi tapahtua. Niin vain kävi.

Vain puoli tuntia päivässä tyttären vierellä

Mali kiidätettiin turkkilaiseen sairaalaan, jossa hän joutui tehohoitoon. Meinir suuntasi heti lentokentälle ja lensi seuraavalla mahdollisella lennolla Turkkiin.

Viikkojen ajan äiti joutui katselemaan vierestä, kun Mali taisteli sairaalassa hengestään. Pahemmaksi tilanteen teki vielä se, että äiti sai vierailla tyttärensä luona vain 30 minuuttia päivässä.

Kolmen viikon kuluttua alkuperäisestä puhelusta 4-vuotias tyttö menehtyi.

"Ensimmäiset kuusi kuukautta olivat vain sumua"

Malin menehtyi sydänpysähdykseen. Hän oli sairastanut sydänsairautta, jota ei oltu aiemmin onnistuttu diagnosoimaan ja joka ei aiheuttanut mitään oireita.

Äidille ensimmäiset viikot lapsen kuoleman jälkeen olivat vaikeita.

– Ensimmäiset kuusi kuukautta olivat vain sumua. En syönyt enkä pystynyt nukkumaan. Hetkeen en edes pystynyt poistumaan talosta, Meinir sanoo.

– Aika auttaa, mutta se ei saa sitä menemään pois. Sinun täytyy vain mennä eteenpäin niin hyvin kuin kykenet.

Lapsilla sydänpysähdykset ovat harvinaisempia kuin aikuisilla. Sairaalan ulkopuolella niitä ilmestyy tutkimusten mukaan 8–20 100 000 potilasta kohden vuodessa. Elvytys on tärkeää selviytymisen kannalta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja