Mainos

Paikka kunnanvaltuustossa kiinnostaa aiempaa useampaa

Kunnallisvaaliehdokkaiden määrä on kasvussa ensi kertaa kahteenkymmeneen vuoteen. Mukaan on lähtemässä myös aikaisempaa enemmän nuoria.

Puolueiden kunnallisvaaliehdokashankinnat etenevät vauhdilla. Listat täyttyvät hyvää tahtia ja lokakuussa äänestäjillä on valinnanvaraa yhtä paljon kuin kahdeksan vuotta sitten. MTV3:n keräämien tietojen mukaan jo puolet ehdokasnimistä on kasassa.

Uudessakaupungissa lomailevalla kuopiolaisella pitkän linjan kunnallispoliitikolla on oma näkemyksensä suosion kasvusta.

- No minä luulen niin, että ihmiset ovat huomanneet, että omiin asioihin kannattaa vaikuttaa. Tämä on varmaan tuollaisen pitemmän valistuksen tulos, SDP:n kunnallisvaaliehdokas Pekka Dementjeff Kuopiosta uskoo.

Vaikuttamisen mahdollisuudet ovat herättäneet myös entistä enemmän nuoria. Vaikka Keskustan ehdokaslistat ovat vielä tyhjempiä kuin muilla suuremmilla puolueilla, nuoria ja erityisesti naisia on saatu mukaan. Kirsi Marttinen on lähdössä ensi kertaa ehdolle.

- Kiinnostus on lähtenyt jo aika nuorena, tai jo yläasteella muistan, että seurasin ja kotona on puhuttu, että sieltä se on lähtenyt. Jas kun lähdin opiskelemaan, niin lähdin heti opiskelijapolitiikkaan mukaan. Kymmenen vuotta on siis jo tullut seurattua, Marttinen kertoo.

Kaikenikäisiä on myös tulossa mukaan, aikaisempaa enemmän. Ehdokasmäärä on nousussa ensimmäistä kertaa kahteenkymmeneen vuoteen. Yhteensä ehdokkaita ollaan asettamassa noin 43 000, joka on 10 prosenttia enemmän kuin viime vaaleissa. Ehdokkaista on jo nyt kasassa puolet.

Puolueet lähtevät vaaleihin myös aikaisempaa enemmän omilla listoilla. Esimerkiksi aiemmin vaaliliittoja suosinut Kristillisdemokraatit tavoittelevat nyt jopa kolmanneksen suurempaa ehdokasmäärää kuin vuonna 2000.

Ehdokasasettelu päättyy 23. syyskuuta ja vaalipäivä on 24. lokakuuta.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 22.07.2004)

Nuorten aktivoitumista kunnallisvaaleissa odotetaan.

(Huomenta Suomi 23.07.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.