Mainos

Paidan sisään pudonnut kaulakoru auttoi paljastamaan vakavan diagnoosin – 22-vuotias nainen sai tietää sairastavansa syöpää

Sattuman kautta paljastunut syöpädiagnoosi muutti nuoren naisen elämän kertaheitolla. 

Se, miten 22-vuotias Leslie Almiron löysi patin rinnastaan vuonna 2016, tapahtui vahingossa. Ensimmäinen epäilys heräsi, kun paidan kauluksen kautta rintaliiveihin pudonnutta kaulakorua poimineen nuoren naisen käsi osui johonkin epätavalliseen kohtaan rinnassa. Aluksi nainen ei uskonut kyseessä olevan mitään vakavaa, mutta suihkussa epäilykset heräsivät kunnolla.

Hän ei pystynyt enää kieltämään sitä tosiasiaa, että hänen rinnassaan oli patti.

Nuoren naisen täytyi pohtia lapsihaaveita tosissaan 

Almironin ikä ja taustat huomioon ottaen lääkäri ei ollut kovinkaan huolissaan löydöksestä, mutta jatkotutkimukset ja pitkät tunnit epätietoisuudessa päättyivät kohtalokkaaseen puheluun. Almiron sai syntymäpäivälahjaksi ikävän tiedon rintasyövästä, jonka todettiin edenneen jo kolmanteen vaiheeseen.

Hyvin pian huonojen uutisten jälkeen Almiron löysi itsensä keskeltä syöpähoitoja ja rintojenpoistoleikkausta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Vaikka syöpädiagnoosi näin nuorella iällä on harvinaista, se ei ole ennenkuulumatonta. Nuoria syöpäpotilaita auttavan Young Survival Coalition -järjestön toimitusjohtajan Jennifer Merschdorfin mukaan nuorella iällä saatu syöpäuutinen voi koskettaa hyvin eri tavalla kuin vanhemmalla iällä.

– Nuoret naiset ovat levittämässä siipiä urallaan. He ovat perustamassa perheitä, Merschdorf toteaa ja lisää, että myös rintojenpoistoleikkaus voi olla nuorella iällä todella vaikeaa, ja monella naisella ilmenee sen myötä myös vaihdevuosioireita.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Näin oli myös Almironin kohdalla. Hän oli juuri valmistunut ja etsi paraikaa ensimmäistä työpaikkaansa. Vaikka Almiron ja hänen poikaystävänsä eivät olleet keskustelleet vakavasti lapsen hankinnasta, lääkäri suositteli naista jäädyttämään munasolujaan tulevaisuuden varalle. Nuoren pariskunnan piti suunnitella tulevaisuutensa nyt, pian se saattaisi olla liian myöhäistä. 

– Minun täytyi soittaa hänelle ja sanoa ”Hei, minun täytyy jäädyttää munasolujani. Uskotko, että tulet rakastamaan minua ikuisesti? Pitäisikö meidän tehdä alkiota?". Tämä on keskustelu, jota en uskonut käyväni 22-vuotiaana, Almiro kertoo.

Ennen syöpähoitojen aloittamista Almiro päätyi jäädyttämään 26 munasoluaan, jotka mahdollistaisivat lapsihaaveiden toteuttamisen. Sitä ennen Almironilla on kuitenkin yksi tehtävä suoritettavaksi: voittaa syöpätaistelu. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Vaikka syöpä ei todellakaan ollut käynyt nuoren naisen mielessäkään, hänellä ei ole ollut muuta mahdollisuutta kuin taistella.

– Maaliviiva tulee liikkumaan ja muuttumaan, eikä se tule olemaan ohi silloin, kun ajattelet sen olevan ohi tai haluaisit sen olevan ohi, mutta loppu on olemassa. Se tulee, kunhan jaksat odottaa, Almiron toteaa. 

Almironin tulevaisuus näyttää tällä hetkellä valoisalta, ja syöpätaistelu näyttää olevan ohitse. Tilanne voisi olla hyvin erilainen nyt, jos kaulakoru ei olisi aikoinaan pudonnut hänen paitansa sisään.

Lähde: People 

***

22:04

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.