Mainos

Nainen syytti oireista raskaushormoneita – kaksi vuotta myöhemmin iho-oireet paljastuivat aggressiiviseksi syöväksi

Rankan taistelun ihosyöpää vastaan käynyt nainen puhuu nyt aurinkorasvan käytön tärkeydestä. Se voi pelastaa henkesi. 

Kahden lapsen äidin Bethany Greenwayn, 39, voidaan nyt sanoa voittaneen taistelun ihosyövän vaarallisinta muotoa, nodulaarista melanoomaa vastaan. Vaikka kaikki päättyikin onnellisesti, takana on useamman vuoden kestänyt pitkä ja raskas matka, jollaista nainen ei toivo kenenkään joutuvan kokemaan. 

Kaikki alkoi vuonna 2014, kun toista lastaan odottanut nainen huomasi otsassaan tumman jäljen. Sen sijaan, että nainen olisi käynyt näyttämässä jälkeä lääkärille, hän ajatteli sen johtuneen ainoastaan raskaushormoneista. Puolentoistavuoden kuluttua äiti alkoi kuitenkin huolestua, kun otsaan ilmestyi erikoista kipua. 

Kun ensimmäisten iho-oireiden ilmestymisestä oli ehtinyt kulua lähes kaksi vuotta, lääkärit diagnosoivat naisen sairastavan ihosyövän yhtä harvinaisinta ja vaarallisinta muotoa. Pian vakavan sairauden paljastuttua nainen löysikin itsensä leikkaussalista, jossa hänen otsastaan poistettiin suurikokoinen ihoalue.

– Menetin puolet otsani lihaksista ja vasemman kulmakarvani lähes kokonaan muutamaa pientä karvaa lukuun ottamatta, nainen kertoo.

Hoidot aiheuttivat naiselle pysyvää vahinkoa

Vaikka syöpädiagnoosi on aina rankka paikka, nainen kertoo, ettei se tullut hänelle yllätyksenä. Hänen äitinsä oli nimittäin sairastanut melanooman hänen iässään.

– Yritin olla varovainen, mutta minulla on herkkä iho ja olen punapää. Kun palan, muutun ravunpunaiseksi, enkä osaa mainita yhtään kesää, jolloin en olisi palanut kertaakaan, Greenway kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Leikkaus ei kuitenkaan ollut Greenwayn ainoa huoli, sillä syövän todettiin levinneen myös naisen luihin ja imusolmukkeisiin. Lokakuussa 2016 alkoivat sädehoidot, joita nainen joutui kokemaan kaiken kaikkiaan 30 kierrosta.

– Sädehoito oli ehdottomasti kamalin osa. Se oli tuskaista ja yksinkertaista kipua. Suuni tuntui palavan ja kurkkuni oli haavaumilla. Ihoni oli täynnä ruhjeita, menetin makuaistini ja ääneni. Noin kolmannen viikon jälkeen hiukseni alkoivat pudota, Greenway kertoo rankoista kokemuksistaan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Vaikka hoidot ovat nyt ohitse ja äiti on voinut huokaista helpotuksesta, hoitojen todettiin vahingoittaneen pysyvästi hänen sylkirauhasiaan ja hiusrajaansa. Äiti toivookin pääsevänsä myöhemmin tänä vuonna leikkaukseen, jossa hänen otsansa ulkonäköä tultaisiin korjaamaan.

Greenway on pitänyt koko matkan ajalta kuvapäiväkirjaa Facebookissa muistuttaakseen ihmisiä aurinkorasvan käytön ja lääkärillä käyntien tärkeydestä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Kamppailuni ei ole turha, jos tarinani ansiosta edes yksi ihminen päättää pitää parempaa huolta itsestään, nainen toteaa.

Lähde: Dailymail

***

9:00

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.