Lääkärit väittivät, ettei syöpä iske pienirintaisiin – naisen rintasyöpä todettiin aivan liian myöhään

Nainen sai lopullisen rintasyöpädiagnoosin vasta kaksi vuotta ensimmäisten oireiden ilmaantumisen jälkeen. 

27-vuotiaalle Lorena De la Peñalle kerrottiin aikoinaan, että hän oli aivan liian nuori, ja että hänen rintansa olivat aivan liian pienet, jotta hän voisi sairastua rintasyöpään. 

Kaksi vuotta myöhemmin naiselle diagnosoitiin kolmannen asteen rintasyöpä. Diagnoosin myöhäisen ilmitulon vuoksi nuorelle naiselle jouduttiin suorittamaan rinnanpoisto.

Naista syytettiin vainoharhaisuudesta 

Nainen päätti käydä tarkastuttamassa rintansa pian sen jälkeen, kun hän löysi rinnastaan herneen kokoisen patin. Hänen äidilleen oli diagnosoitu rintasyöpä kuudenkymmenen vuoden iässä, ja nainen tiesi tasan tarkkaan, kuinka vakava tauti oli kyseessä.

– Muistan, kun eräänä lokakuisena iltapäivänä vuonna 2013 ollessani 27-vuotias, palasin kotiin kuntosalilta ja löysin pienen patin ollessani suihkussa. Se oli herneen kokoinen. Se oli todella pelottavaa, nainen kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Lääkäri ei kuitenkaan uskonut kyse olevan mistään vakavasta, vaan epäili naisen rinnasta löytyneen pienen patin johtuvan hormoneista ja lähetti hänet reseptin kanssa kotiin. Kun patti ei osoittanut pienentymisen merkkejä, nainen huolestui toden teolla. Vaikka patti tuntui kasvavan kasvamistaan, kaikki seuraavan vuoden aikana tehdyt lääkärireissut päättyivät pettymykseen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Hän sanoi, että älä huoli. Se on vain kysta, olet liian nuori saadaksesi syövän, olet vain vainoharhainen, Peña kertoo lääkärin suhtautumisesta.

– Hän kertoi, että syöpä iskee yleensä naisiin, joilla on isot rinnat.

Myöhäinen diagnoosi vei naisen rinnan

Vasta sen jälkeen, kun nainen varasi ajan eri lääkäriltä, hän pääsi jatkotutkimuksiin, jossa totuus paljastui. Hänen kerrottiin sairastavan kolmannen asteen duktaalista rintasyöpää.  

Edellisen lääkärin epäasiallisesta suhtautumisesta johtuen nainen kertookin tunteneensa vihaa kuullessaan diagnoosin.

– Sekosin, tunsin pelkoa ja ahdistusta.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Kun hän kertoi, että meidän pitäisi puhua, paniikki alkoi. Silloin tiesin.

Jos lääkäri olisi uskonut häntä jo vuosia sitten, rinta olisi voitu pelastaa. Nyt herneen kokoinen kasvain oli ehtinyt kasvaa kahdessa vuodessa viisisenttiseksi, ja naisen oikea rinta jouduttiin poistamaan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Rinnanpoistoleikkauksen ja rankkojen kemoterapiahoitojen jälkeen nainen sai vihdoin tämän vuoden alussa kuulla olevansa vapaa syövästä. Vaikka taistelu oli pitkä, se päättyi onnellisesti. 

Tällä hetkellä Peña työskentelee motivoivana puhujana levittääkseen tietoa rintasyövästä. Rintasyöpä voi osua kenen tahansa kohdalla; olipa sitten nuori tai vanha, suuri- tai pienirintainen.

Osaatko tutkia rintasi oiekin? Katso tärkeät ohjeet videolta. 


Lähde: Mirror

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.