Mainos

Pahuus vetää nyt elokuviin väkeä

Uhrilampaiden jatko-osa, Hannibal-elokuva, on saanut ennätysyleisön Yhdysvalloissa. Vain kahdessa viikossa elokuvan lipputulot ovat kohonneet jo 550 miljoonaan markkaan. Sir Anthony Hopkinsin esittämästä tohtori Lecteristä on tullut hahmo, jonka pahuus oudolla tavalla viehättää ja vetää katsojia puoleensa.

Pahuus ja sarjamurhaajat ovat jo pitkään kiinnostaneet Hollywoodia. Amerikkalaisen Bret Easton Ellisin romaaniin perustuva Amerikan Psyko -elokuva järkytti kuvatessaan ihmisiä murhaavaa Wall Streetin pörssimeklaria. Myös Thomas Harrisin Hannibal-romaani aiheutti jo ilmestyessään skandaalin. Hannibalin elokuvaversiossa tohtori Lecteriä esittävä Sir Anthony Hopkins paneutui hirviön rooliinsa niin tarkasti, että pyysi kirjailijalta neuvoja ruokatottumuksiinsa. -Kysyin Harrisilta, söisikö kukaan todella favapapuja Chianti-viinin kanssa. Kirjailijan gourmet-ystävien mukaan ei ainakaan maksaa ja Chiantia pidä sekoittaa,sanoo Hopkins.

Myös Federico Fellinin elokuvia tuottanut Dino De Laurentiis uskoo, että Lecterin roolihahmo ihastuttaa ja kauhistuttaa yleisöä petomaisuudellaan, ironian ja huumorintajullaan ja naisiin vetoavalla seksuaalisuudellaan. -Yleisö kaikkialla haluaa yhä enemmän tietää Lecteristä. Uskon, että juuri nyt hän on yksi maailman kiehtovimpia kuviteellisia hahmoja, kehuskelee tuottaja.

Anthony Hopkins ei halua tehdä taitavasta näyttelijäntyöstään mitenkään salaperäistä. Roolin tekeminen on hänelle vain raakaa työtä. -Kun reagoin suruun, jätän hyvästit tai suren jonkun kuolemaa, pystyn eläytymään siihen ilman mitään sen kummempia lapsuusmuistoja, kuten hyvän näyttelijän kuuluukin, arvioi Hopkins.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.