Paha tapa pienentää todennäköisyyttä selvitä yleistyvästä syövästä – lopeta heti!

2:39
Videolla näytetään, millaisista luomista ei tarvitse huolehtia.

Tuore brittitutkimus osoittaa, että sekä entiset että nykyiset tupakoitsijat selviävät yleistyvästä ihosyövästä epätodennäköisemmin kuin savuttomat.

Cancer Research -julkaisussa ilmestynyt tutkimus tarjoaa jälleen hyvän syyn lopettaa tupakointi.

Leedsin yliopiston tutkijat ovat laskeneet, että tupakoivat tai tupakoineet melanoomapotilaat selviävät syövästä 40 prosenttia epätodennäköisemmin kuin ne ihosyöpään sairastuneet, jotka eivät ole koskaan polttaneet.

Tutkimukseen osallistui yli 700 brittiläistä melanoomapotilasta.

Melanooma on yksi nopeimmin yleistyvistä syövistä länsimaissa. Yleistymisen taustalla ovat aurinkolomien lisääntyminen ja ruskettuneen ihon ihannointi, sanoi Syöpäjärjestön ylilääkäri Eeva OllilaMTV Uutisille vuonna 2016.

Tupakointi heikentää vastustuskykyä

Tutkijat uskovat, että tupakointi voi vaikuttaa suoraan elimistön kykyyn taistella syöpäsoluja vastaan. Aiemmista tutkimuksista tiedetään, että sauhuttelulla on haitallinen vaikutus elimistön vastustuskykyyn. Samanaikaisesti tupakointi nostaa riskiä muihin sairauksiin.

Vaikuttaa siltä, että tupakointi häiritsee syöpäkasvaimeen vaikuttavien immuunisolujen toiminnan tehokkuutta. Tutkimus ei kuitenkaan paljasta, mikä tupakan sisältämä kemikaali on vaikutuksen takana.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja