Padelkentän lintukuolemat huolettavat Järvenpäässä – tältä näyttää linnuille kohtalokas ongelma

Lintukuolemat herättävät huolta järvenpääläisellä padel-kentällä – tältä paialla näytti MTV:n vierailulla 0:50
Lintukuolemat huolettavat Järvenpään padel-kentän läheisyydessä – tältä paikan päällä näytti.

Järvenpään padelkentän lintukuolemat ovat nousseet puheenaiheeksi lintuharrastajien keskuudessa. Paikalta on löytynyt muun muassa hengetön kanahaukka.

Keski- ja Pohjois-Uudenmaan Lintuharrastajat Apus ry:n facebook-päivityksen mukaan Järvenpään Tervanokassa sijaitsevan padelkentän liepeiltä ja sisältä on löytynyt viime viikolla kuolleena naurulokki ja kanahaukkanaaras. Yhdistys julkaisi maanantaina kuvan, jossa molemmat linnut näkyivät.

Ongelmana on kentän suuret, läpinäkyvät laidat, joita linnut eivät lentäessään huomaa.

– Tämä on linnuille kohtalokasta, päivityksessä todetaan.

MTV Uutiset vieraili padelkentällä paikan päällä maanantaina, eikä paikalla näkynyt uusia lintu-uhreja.

Videolta yltä voit katsoa, miltä paikan päällä näytti.

Kentän tuore omistaja on mailapelien harrastuspaikkoja pyörittävä Kotone Sport. MTV tavoitti puhelimitse yrityksen toimitusjohtajan Pasi Kytölän maanantai-iltapäivänä. 

Kytölä lupaa toimia lintujen uuden kenttähankintansa turvallisuuden parantamiseksi.

Aloimme nyt kunnostamaan kenttiä kesää varten ja tulemme teippaamaan ja värjäämään laseja oman brändimme väreillä, Kytölä sanoo.

Umpeen seiniä ei teipata

Toimitusjohtaja haluaa muistuttaa, että niin sanottu kentän teippaaminen umpeen ei tule kysymykseen.

Pelaajien turvallisuus on meille tärkeintä. Jos padelkenttien lasit menevät rikki, sen on saatava pirstaloitua. Muuten lasit ovat vaaraksi pelaajille, Kytölä jatkaa.

Järvenpään lintutörmäykset eivät suinkaan ole ainutlaatuista, vaan Kytölän mukaan myös muilla kentillä Suomessa on tapahtunut vastaavaa.

Teemme yhteistyötä lintuyhdistyksen kanssa ja käymme vuoropuhelua, minkälaisia ideoita heillä olisi estää törmäykset, Kytölä sanoo.

– Oikeanlaisista teippauksista on ollut positiivisia kokemuksia muualla. Teemme kaikkemme teippauksien ja väritysten osalta, jotta linnut eivät törmäisi lasiin tulevaisuudessa.

Lue myös:

    Uusimmat