Mainos

Paavo Salonen: Kyse ei ole huoltajuuskiistasta

Poikansa Venäjältä hakeman Paavo Salosen mukaan Antonin kaappauksessa ei ole kyse huoltajuuskiistasta vaan uskonnollisen liikkeen organisoimasta toiminnasta. Salosen mukaan hänen ex-vaimonsa ajautui vähitellen Sastamalassa toimivaan, mutta Venäjältä johdettuun ortodoksiseen Pyhittäjäisä Serafim Sarovilaisen muistoyhdistykseen.

- Hän osallistui aktiivisesti liikkeen toimintaan Sastamalassa, jossa yhdistyksellä on oma kirkko liikettä johtavan Tatjana Kuusiston kotipihalla. Liike imaisi hänet mukaansa kokonaan. Meni aika ja rahat, lopulta katosi nainen ja lapsi, Salonen selvittää.

Paavo Salonen uskoo Rimma Salosen kaapanneen Antonin Venäjälle liikkeen pääpaikalta Moskovasta välitetystä käskystä.

- Liikkeestä irtautuneet venäläiset naiset ovat kertoneet Tampereen rikospoliisille kuulusteluissa kuinka heitäkin on painostettu viemään lapsensa Venäjälle niin sanottuun luostarikoulutukseen, kertoo Salonen.

- Yhden naisen jo täysi-ikäinen poika ylipuhuttiin luostariin Siperian lähettyville. Äiti löysi poikansa lopulta hirvittävän etsinnän jälkeen. Äiti kertoo poikansa tarinan tänään Venäjän ykköskanavalla esitettävässä keskusteluohjelmassa, tietää Paavo Salonen.

Yhdistys kiistää Salosen väitteet

Pyhittäjäisä Serafim Sarovilaisen muistoyhdistyksen puheenjohtaja Tatjana Kuusisto kiistää jyrkästi yhdistyksen sekaantumisen Antonin kaappaukseen.

- Tiesin, että Paavo Salosen entisellä vaimolla Rimmalla oli vaikeuksia miehensä kanssa, mutta hänen elämäänsä emme tietenkään voineet osallistua. Hän teki itse omat päätöksensä ja lähti, sanoo Tatjana Kuusisto.

Tatjana Kuusisto epäilee, että yhdistys on kytketty kaappaukseen, koska Rimma Salonen on ottanut yhteyttä Kuusiston Venäjällä asuvaan sisareen.

- Sisareni soitti asiasta minulle ja tapasin Rimman Moskovan ulkopuolella ollessani matkalla suureen luostariin. Olin hänelle vihainen tapahtuneesta ja kyselin miksi hän oli kaapannut ja piilottanut Antonin. Rimma oli shokissa kuultuaan minulta mitä Suomessa oli tapahtunut hänen lähtönsä jälkeen ja millaisiin ongelmiin yhdistys oli joutunut asian vuoksi, Kuusisto kertoo.

Tatjana Kuusisto ihmettelee yhdistykseen kohdistunutta kritiikkiä Antonin tapauksessa.

- Mehän olemme rakentaneet kirkon tänne sen vuoksi, että voisimme olla Suomessa ja harjoittaa omaa uskontoamme ilman, että täytyisi lähteä mihinkään.

Liikkeestä eronneiden naisten kertomuksiin Kuusisto ei halua ottaa kantaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.