Mainos

Paavi kehotti ponnistuksiin konfliktien ratkaisemiseksi

Paavi ilmaisi huolensa eri maita piinaavasta terrorismista, ja hän rukoili Darfurin ja Irakin kriisien päättymisen puolesta.

Paavi Benedictus XVI on vedonnut perinteisessä pääsiäissunnuntain puheessaan Iranin ydinkiistan neuvottelijoihin, jotta nämä tekisivät kaikkensa rakentavan ratkaisun saavuttamiseksi.

Paavin mukaan ydinkiistan tapaisissa kansainvälisissä kriiseissä on löydettävissä kaikkien hyväksyttävissä oleva ratkaisu, jos neuvotteluja käydään vakavissaan ja rehellisin mielin.

Paavi otti kantaa myös Lähi-idän konfliktiin. Hän puolusti Israelin valtion olemassaolon oikeutta, minkä katsottiin olevan vastaus Iranin presidentin viimeaikaisiin Israelin-vastaisiin lausuntoihin. Paavi kuitenkin vetosi vakavasti myös sen puolesta, että palestiinalaiset saisivat siirtyä epävarmuuden tilasta oman itsenäisen valtion perustamiseen.

Lisäksi paavi oli huolissaan eri maita piinaavasta terrorismista. Hän kehotti maailman johtajia ja kansainvälisiä järjestöjä tehostamaan toimintaansa terrorismin uhan poistamiseksi.

Paavi rukoili Irakin ja Darfurin kriisien päättymisen puolesta sekä köyhyyden poistamiseksi.

Tänä vuonna erityisen viestinsä Vatikaanista saivat myös italialaiset. Ensi kertaa pääsiäisen Urbi et orbi (kaupungille ja maailmalle) -siunauksen toimittanut paavi Benedictus XVI toivoi Italiaan rauhallista yhteiseloa ja harmoniaa historiallisen tiukaksi muodostuneiden vaalien jälkeen.

Paavia oli saapunut kuuntelemaan Vatikaaniin Pyhän Pietarin aukiolle lähes 100 000 ihmistä. Tilaisuus televisioitiin 65 maahan.

Paavi täytti pääsiäissunnuntaina 79 vuotta.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.