Päävalmentaja Pasi Mustonen kertoi takarajan Noora Rädyn päätökselle: "En ole saanut vastausta"

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue on aloittanut valmistautumisensa Pekingin olympialaisiin ilman maalivahti Noora Rätyä, joka jäi viime viikon valinnoissa ulos joukkueesta. Päävalmentaja Pasi Mustonen odottaa yhä Rädyltä vastausta siihen, onko hän käytettävissä kisojen varavahtina.

Suomen joukkue on harjoitellut Vierumäellä pienryhmissä, mutta koko joukkueen yhteisiä harjoituksia ei ole vielä järjestetty. Viime viikolla julkaistun joukkueen ympärillä on kuohunut pääasiassa maalivahti Noora Rädyn joukkueesta jättämisen vuoksi.

Naisleijonien pitkäaikainen kapteeni Jenni Hiirikoski oli vähäsanainen Rädyn tilanteesta maanantain lehdistötilaisuudessa.

– Totta kai harmittaa Nooran puolesta. Olen ollut itse yhteydessä Nooraan ja puhunut muiden joukkueen jäsenten kanssa ja Pasin kanssa. Pysyn tässä linjassa, että keskustelen henkilökohtaisesti heidän kanssaan, Hiirikoski sanoi.

Tarkemmin hän ei halunnut kertoa siitä, miten asiaa on käsitelty joukkueessa.

– Joukkueena paljon keskustellaan ja varmasti tämäkin asia on esillä.

Päävalmentaja Pasi Mustonen pudotti viime viikon suurimman jääkiekkopommin, kun hän jätti Rädyn rannalle Pekingiin matkaavasta joukkueesta. Joukkueen ykkösvahdiksi Mustonen valitsi Anni Keisalan. Rädyn hän arvotti maan toiseksi parhaaksi vahdiksi, mutta jätti tämän kotiinjääväksi varapelaajaksi, joka hälytettäisiin kisoihin, jos Keisala estyisi syystä tai toisesta pelaamasta.

Epäselvää kuitenkin on, haluaako Räty Mustosen kaavailemaan rooliin. Epäselvyys jatkuu myös maanantain jälkeen.

– En ole saanut vastausta, Mustonen sanoi.

Mustonen kertoi, ettei ole ollut yhteydessä Rätyyn torstain joukkueen julkistamisen jälkeen.

– Maanantaina, tiistaina, keskiviikkona ja torstaina oltiin yhteydessä. Kun joukkue valittiin, pyysin Nooralta vastausta kolmenä päivänä peräkkäin, ja hän ei ole vastannut kyllä tai ei. Nyt on aika luonnollinen tilanne, että minun täytyy keskittyä täällä oleviin pelaajiin. Jos tilanne syntyy, totta kai reagoin tarpeen mukaan.

Mustonen ei ole itse asettanut varsinaista takarajaa Rädyn vastaukselle. Sen sijaan olympialaisten koronasäännöt asettavat tietyn aikataulun. 

– Viimeinen (Suomen joukkueen) kone käsittääkseni lähtee 9.2. Jos sellainen tilanne syntyy, sinne pitää ehtiä. Sitä ennen pitää ehtiä testaukseen, kahteen lähtötestiin 96 ja 72 tuntia ennen lähtöä. Eli se siirtää sitä viimeistä vastausrajaa, jos sellainen tilanne syntyy.

Suomen joukkue lentää Pekingiin Helsingistä keskiviikkoiltana kello 18 lähtevällä koneella. Maanantaina joukkueelta otettiin Mustosen mainitsema 72 tuntia ennen lähtöä otettava lähtötesti. Joukkueen GM Tuula Puputin mukaan Kiinan laskeuduttaessa joukkuetta odottaa PCR-testi. Lentokentällä joukkueille on järjestetty omat alueensa.

– Olympialasiiin tulijoille on omat reitit, mistä mennään passintrakastukseen. Siitä sitten matkatavaroiden hakuun ja kohti kisakylää, Puputti sanoo.

– Dokumentteja ja testaamisia lukunottamaatta hyvin tavanomainen matkustus. Saman tyyppinen kuin Calgaryn (viime vuoden MM-turnaukseen) mennessä.

Lue myös:

    Uusimmat