Jääkiekon olympiaturnaukseen mahdollista nimetä paikan päällä odottavia varapelaajia – "Siksi emme lähteneet siihen"

Katso videolta: Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustonen selvensi olympiavalintoja.

Pekingin talviolympialaisten jääkiekkoturnaukseen on mahdollista nimetä kuusi paikan päällä olevaa varapelaajaa. Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue ei kuitenkaan aio toimia tällä systeemillä, vaan pelaajia lennätetään tarvittaessa Pekingiin Suomesta käsin.

Venäläismedia Match TV kertoi perjantaina, että jokaisella joukkueella voi olla olympialaisissa kuuden pelaajan varamiehistö, josta voidaan nostaa olympiaryhmään pelaajia mahdollisten koronatartuntojen takia. Varamiehistön pelaajat asuvat kuplassa, mutta he eivät saa harjoitella joukkueen kanssa jäällä.

Siellä on olemassa tällainen late athlete replacement -käytäntö. Se onnistuu periaatteessa sillä tavalla, että sinne voi halutessaan viedä urheilijoita hotelliin odottamaan, jos joku sairastuu. Meillä on tällä hetkellä otteluaikatauluumme sopivat lennot, että saadaan pelaajia paikan päälle jälkimmäisillä lennoilla, Naisleijonien GM Tuula Puputti kertoo MTV Urheilulle.

Jos joukkueelle tulee sairastumisia, niin tilannetta arvioidaan pelipaikkakohtaisesti. Tämän vuoksi naisten maajoukkueella on iso lista pelaajia, jotka täyttävät etukäteen vaadittavia terveystietoja.

– Me olemme toimineet näin, koska IIHF:ltä (kansainvälinen jääkiekkoliitto) on käytännössä se lupa, että jos koronaan sairastuu, niin voi vaihtaa niin monta kertaa kuin ennättää. Siksi emme lähteneet siihen, että vietäisiin paikan päälle pelaajia kun Suomestakin saadaan, Puputti sanoo.

Pekingin naisten kiekkoturnaus käynnistyy 3. helmikuuta, kun Suomi kohtaa Yhdysvallat. Itse olympialaiset starttaavat virallisesti seuraavana päivänä ja päättyvät 20. tammikuuta.


Lue myös:

    Uusimmat