Mainos

Päävalmentaja Antti Pennanen kiersi HPK-leirin Jääkiekkoliitto-kritiikin: "Se on toimitusjohtajan näkemys"

6:59
Videolla raporttia Nuorten Leijonien tänä vuonna voittamasta maailmanmestaruudesta.

Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajana toukokuussa 2020 aloittava Antti Pennanen kiersi HPK:n tiedotteen kritiikin Jääkiekkoliiton tiedottamista kohtaan.

HPK:n toimitusjohtaja Antti Toivanen kritisoi Jääkiekkoliiton ratkaisua jakaa tieto Pennasen Nuoret Leijonat -sopimuksesta medialle jo tässä vaiheessa. 

– Tämä on jälleen hieno osoitus siitä, että HPK:sta matkataan kiekkomaailman huipulle edelleen myös valmennuspuolella. Antti on HPK:ssa näyttänyt onnistuvansa kehittämään nuoria pelaajia ja saamme Hämeenlinnassa nauttia näistä opeista vielä tulevalla HPK:n 90-vuotisjuhlakaudella. Me HPK:ssa tosin ihmettelemme Jääkiekkoliiton kiirettä julkaista sopimus kesken liigakauden, Toivanen kommentoi.

Toivanen puhui HPK:sta me-muodossa, mutta HPK:n päävalmentaja Pennanen ei halunnut ottaa asiaan suuremmin kantaa.

– Se on toimitusjohtajan näkemys asiaan. En ota siihen kantaa millään tavalla enkä vastaa viestinnällisistä asioista. Minä valmennan arkea – siinä on riittävästi, Pennanen totesi MTV Urheilulle.

Päävalmentajasopimuksen Nuorten Leijonien kanssa vuosiksi 2020–2022 solminut Pennanen tukeutui muuten kommenttiin, jonka hän antoi HPK:n tiedotteessa.

– On hienoa päästä mukaan kehittämään suomalaista jääkiekkoa ja nuoria pelaajia. Turnausvalmentamisen ohella iso osa työstä tapahtuu seurakentällä, mikä motivoi minua suuresti. On myös hienoa päästä täysipainoisesti mukaan kansainvälisen huippukiekon ytimeen. Täytyy kuitenkin muistaa, että nuorten maajoukkueen valmentaminen on tulevaisuutta ja nyt on aika keskittyä täysillä HPK:n kehittämiseen, Pennanen sanoi.

Pennanen ei suostunut avaamaan tarkemmin, miten pitkä harkinta sopimuksen solmimista edelsi.

– Varmasti aina asioita harkitaan. En tiedä, mikä on pitkään ja mikä vähän. Olen tyytyväinen, että saan sen tyyppisen mahdollisuuden.

Pennanen on aiemmin toiminut Nuorten Leijonien apuvalmentajana Jukka Jalosen valmennustiimissä 2015–2016, jolloin projekti huipentui maailmanmestaruuteen Helsingin MM-kisoissa. Pennanen lisäksi kuuluu nykyiseen aikuisten Leijonien valmennusryhmään – apuluotsina niin ikään Jalosen tiimissä.

– On aina iso kunnia, että saa olla maajoukkueen mukana, Pennanen kiteytti.

Pennanen seuraa Nuorten Leijonien päävalmentajana Raimo Helmistä, jonka sopimus on yksivuotinen.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja