Kiekkopomo paljastaa, miten Antti Pennasen valinta eteni – nämä ominaisuudet ratkaisivat

Antti Pennanen kommentoi Leijonat-pestiään 2:12
Antti Pennanen kommentoi tuoreeltaan Leijonat-pestiään torstaina Tappara–Ilves-ottelun jälkeen.

Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Sami Kauhanen avaa Antti Pennasen valintaprosessia Leijonien uudeksi päävalmentajaksi.

– Erittäin mielenkiintoinen prosessi. Siihen valikoitui erittäin hyviä kandidaatteja siitä näkökulmasta, että on hyvä päävalmentaja seuraamaan Jukka Jalosta, Kauhanen kertoo.

Ehdokkainen määrää hän ei paljasta, mutta avaa, että prosessi nytkähti käyntiin kesällä.

– Se käynnistyi kesäkuussa, kun Jukka Jalonen ilmoitti että ei ole enää käytettävissä. Oikeastaan tiivistyi elokuun alussa eteenpäin. Kohtuullisen nopea prosessi kaiken kaikkiaan, Kauhanen pyörittelee.

Katso pääkuvan videolta, mitä Antti Pennanen itse tuumasi päävalmentajapestin julkaisemisen jälkeen eilen torstaina.

Pennasen sopimus kattaa kaudet 2024–26 ja sisältää option kaudesta 2026–27. Jalonen jättää pestinsä tämän kauden jälkeen.

Alkuvaiheessa Jukan kanssa keskusteltiin, keitä potentiaalisia ehdokkaita oli. Prosessi vietiin kokonaisuudessaan läpi allekirjoittaneen, Jere Lehtisen ja Saku Koivun toimesta.

"Nousujohteinen valmentajaura"

Antti Pennanen toimi Jukka Jalosen apuvalmentajana, kun Nuoret Leijonat voitti MM-kotikultaa tammikuussa 2016. Sen jälkeen hän oli HPK:n peräsimessä ja valmensi joukkueen liigamestaruuteen 2019.

Hämeenlinnasta hän hyppäsi alle 20-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajaksi vuosiksi 2020–2022. Tuolloin Nuoret Leijonat voitti vuoden 2022 MM-kisoissa hopeaa ja saavutti pronssia vuotta aiemmin. Viime vuonna hän luotsasi Tampereen Ilveksen SM-liigassa pronssille.

Antti on menestyksekäs valmentaja. Osoittanut kyvykkyytensä turnausvalmentaja ja menestyksekkäänä sellaisena. Pitkä nousujohteinen valmentajaura taustalla, Kauhanen luettelee.

Ilves-luotsi valikoitui tehtävään tiettyjen ominaisuuksien perusteella.

– Hänellä on kiinnostus pelin kehittämiseen, ja hän pystyy myös tekemään tarvittavia muutoksia ja on kokeilunhaluinen. Suomi-kiekon tulevaisuuden näköinen valmentaja kaiken kaikkiaan.

Pennanen päättää tulevaisuudessa, mikä Leijonien pelitapa on, mutta jonkinlaista pelillistä jatkumoa Jalosen peliin on odotettavissa.

Sen heittäminen syrjään tuntuisi hölmöltä, mitä on luotu ja millä on menestytty. Toisaalta kansainvälinen kiekko menee kovaa vauhtia eteenpäin, niin myös tsemppikiekon, mitä Suomi pelaa, pitää adaptoitua tulevaisuuden lätkään.

– Totta kai suomikiekko on menestynyt omalla pelitavallaan. Sen päälle tiettyjä asioita rakennetaan ja sitä hienosäädetään. Se on varmasti resepti, jolla tästä eteenpäin mennään, Kauhanen toteaa.

"Muutosprosessi käynnissä"

Kansainvälinen kiekko kehittyy koko ajan. Mitä liitossa ajatellaan tulevaisuuden kiekosta?

Pitkälti puhutaan henkilökohtaisesta pelaajien taidon kehittämisestä lähtien ihan fyysisitä ominaisuuksista. Kaikki henkilökohtaisten ominaisuuksien kehittäminen yhdistettynä hyvään rakenteeseen ovat niitä asioita mitä tarvitaan, että pysytään mukana ja pystytään menestymään jatkossa, Kauhanen avaa.

Liitossa on tulossa myös muita muutoksia kuin pelkkä päävalmentajan vaihdos.

Haetaan myös valmennuksessa huippu-urheilun johtajan pestille henkilöä, jotta pystytään pysymään kansainvälisessä kilpailussa mukana.

Viime vuonna Leijonat jäi Jalosen johdolla MM-kisoissa puolivälieriin. Pennanen on napsinut mitaleita viime vuosina urallaan, mutta aivan kirkkaimmat metallit ovat vuoden 2019 Liiga-kullan jääneet uupumaan. Se ei huoleta Jääkiekkoliiton Kauhasta.

Antti on osoittautunut olevansa voittava valmentaja. Viimeiseen kymmeneen vuoteen on yhdeksän mitalia. Kuitenkin viime vuonna pronssia Ilveksessä. Uskon että meillä on erittäin pätevä ja menestynyt valmentaja jatkossa Suomen maajoukkueessa.

Lue myös:

    Uusimmat