Vahvistus: Olli Jokinen on Jukurien uusi päävalmentaja – "Koen olevani valmis ottamaan seuraavan askeleen"

Olli Jokinen Jukureiden valmentajaksi? –"Olisi yksi kovimmista yllätyksistä 10 vuoteen" 1:51
Karri Kivi kommentoi uutista Olli Jokisen Jukurit-pestistä: "Yksi kovimmista yllätyksistä 10 vuoteen"

Olli Jokinen on Mikkelin Jukurien ensi kauden päävalmentaja. SM-liiga-seura tiedotti asista maanantaina. Jokisen ja Jukurien sopimus on 2+1-vuotinen.

Pitkän uran pelaajana tehnyt Jokinen on valmentajana vielä varsin raakile. Vuonna 2015 päättyneen uransa jälkeen hän on valmentanut Floridassa alle 16-vuotiaille kiekkoilijoille suunnatussa akatemiassa.

Jukurien kehityspäällikkö Mikko Hakkaraisen mukaan Jokisen poikkeuksellinen kansainvälinen pelaajaura ja palo valmentamiseen antavat Jokiselle erinomaiset lähtökohdat ottaa seuraava askel urallaan.

– Halusimme, että seuraava päävalmentaja on karismaattinen ja vahva johtaja, jolla on selkeä näkemys huippukiekon vaatimuksista sekä modernista, pelaajalähtöisestä valmentamisesta, Hakkarainen sanoo seuran tiedotteessa.

Jokinen kiittää tiedotteessa Jukureita luottamuksesta.

– Monen akatemiavuoden jälkeen koen olevani valmis ottamaan seuraavan askeleen valmennusurallani. Odotan innolla organisaatioon liittymistä.

Jokisen valmennustiimin muut jäsenet esitellään myöhemmin keväällä.

Jokisen päävalmentajapesti tuli julkisuuteen viime viikolla, kun Iltalehti uutisoi asiasta.

Florida-legenda


Los Angeles Kings varasi Jokisen NHL:ään numerolla kolme kesällä 1997. Heti seuraavana syksynä alkaneella NHL-urallaan Jokinen pelasi 1231 runkosarjan ottelua, joissa teki 321+429 tehopistettä.

Jokinen ehti edustaa NHL-urallaan kymmentä seuraa, mutta parhaiten hänet muistetaan Florida Panthersista, jonka kapteenina hän toimi neljän kauden ajan.

Jokisen palkintokaapista löytyy SM-kulta, jonka hän voitti HIFK:ssa keväällä 1998 sekä viisi MM- ja kolme olympiamitalia.


Lue myös:

    Uusimmat