Mainos

Jääkiekkoliiton pomo vastaa HPK-leirin kritiikkiin liian hätäisestä tiedottamisesta: "Kaikkien kannalta järkevää"

6:59
Videolla raporttia Nuorten Leijonien viimeisimmästä maailmanmestaruudesta.

HPK:n toimitusjohtaja Antti Toivanen arvosteli Jääkiekkoliittoa liian hätäisestä tiedottamisesta, kun se julkisti Antti Pennasen pestin Nuorten Leijonien päävalmentajana. Jääkiekkoliiton toimitusjohtajan Matti Nurmisen mukaan asiasta keskusteltiin HPK:n edustajien kanssa. 

Antti Pennanen jatkaa Raimo Helmisen työtä Nuorten Leijonien päävalmentajana toukokuussa 2020. HPK:n toimitusjohtaja Toivanen ei ollut tyytyväinen Jääkiekkoliiton ratkaisuun jakaa tieto medioille tässä vaiheessa kautta. 

– Me HPK:ssa tosin ihmettelemme Jääkiekkoliiton kiirettä julkaista sopimus kesken Liigakauden, Toivanen kommentoi. 

Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen kertoi MTV Urheilulle, että ratkaisu julkistamisesta alkoi kyteä 2–3 viikkoa sitten. 

– Saimme signaalia, että tieto Pennasen vallinnasta on levinnyt laajalle. Halusimme rauhoittaa tilanteen, kun HPK:llakin alkavat ratkaisupelit. Tämä on kaikkien osapuolten kannalta järkevää, kun tiedetään missä valmentaja seuraavaksi valmentaa. Voimme keskittyä arkeen, Nurminen sanoi. 

Nurminen sanoi, että hän kävi viikonloppuna keskusteluja HPK:n edustajien kanssa omien sanojensa mukaan hyvässä hengessä. 

– Kaikki olivat tietoisia siitä, että millä aikataululla asiasta tiedotetaan. 

Koska asia on nyt noussut tapetille, onko tapahtumasarja vielä syytä käydä läpi, ettei osapuolten välille jää kytemään pahaa verta?

– Jos on tarve keskustella HPK:n kanssa, olen siihen valmis. 

"Vuoden sopimus Raipen tahdosta"

Raimo Helmisen valinta Jussi Ahokkaan jatkajaksi oli suurempi yllätys kuin Pennasen tulo Helmisen seuraajaksi. Oliko Helmisen sopimus vuoden mittainen, koska tarkoitus oli pedata vain paikkaa Pennaselle?

– Kyllä vuoden sopimus lähti ihan Raipen tahdosta. Hän halusi vuoden sopimuksen, Nurminen vastasi. 

Nurmisen mukaan jatkuvuus on U20-maajoukkueen valmentajan valinnassa positiivinen asia, mutta hän muistuttaa, että Nuorten Leijonien valmennusrytmi tuo omat hankaluutensa. 

– Kausi loppuu joulu-tammikuussa, ja seuraavan vuosiluokan rytmi alkaa helmikuussa. Liigassa ja muissa sarjoissa kausi loppuu toukokuussa. 

Hyviä ikäluokkia tulossa

Nuorten Leijonien menestys on ollut loistavaa, sillä Suomi on napannut mestaruuden 2014, 2016 ja 2019. Nurminen vakuuuttaa, että taustalta on tulossa ikäluokkia, jotka mahdollistavat menestyksen vastaisuudessakin. 

– Seuroissa tehdään hyvää työtä, ja me yritämme edistää pelaajien kehittymistä maajoukkuepolun kautta, Nurminen sanoi. 

– Mestaruutta ei voi voittaa joka vuosi, mutta meillä on pelaajia, jotka tekevät sen voittamisen mahdolliseksi. Pitää tiedostaa, ettei ikinä kaikki ole voiton jälkeen hyvin ja kaikki tappion jälkeen huonosti. 

Juttua muokattu kello 14.09: Poistettu maininta tiedotteiden julkaisuajoista.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja