Päättyikö ura? Eva Wahlström lausui painavaa pohdiskelua tulevaisuudestaan – "En tiedä, kannattaako jäädä roikkumaan"

Eva Wahlströmin lauantaisen tappion jälkeen ilmassa roikkuu suuri kysymys: onko suomalaisnyrkkeilijän pitkä ja ansiokas ammattilaisura päätöksessään?

Wahlström, 39, menetti WBC-liiton ylemmän höyhensarjan mestaruusvyönsä itseään 16 vuotta nuoremmalle britille Terri Harperille.

Pureskeltuaan tapahtunutta 12 tunnin verran Wahlström oli vielä sunnuntain iltapäivällä epävarma siitä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

– Joku ura jatkuu varmasti, mutta en tiedä, onko se nyrkkeilyura. Olen pitkään työstänyt lopettamispäätöstä. Tiedän koko ajan, että se on edessä ennemmin tai myöhemmin, Wahlström sanoi MTV Urheilulle puhelimitse Sheffieldistä.

– Haluan lopettaa terveenä. En halua jäädä roikkumaan, jos en ole enää huipulla. Tuntuu, että elämällä on hirveästi lisää tarjottavaa. Mutta onko lopettaminen tänään, huomenna vai puolen vuoden päässä, sitä en tiedä. Täytyy antaa pölyn laskeutua.

Kymmenen vuotta sitten alkaneella ammattilaisurallaan 27 kertaa otellut Wahlström sanoo olevansa tyytyväinen siihen, että on saavuttanut kaiken, mistä aikanaan haaveili.

– En tiedä, kannattaako jäädä enää roikkumaan sen pidempään. Koko ajan leikitään terveyden kanssa. Ja kyllähän se, ettei minulla ole enää puolustettavaa vyötä, painaa vaakakupissa aika paljon. Koin sen puolustamisen velvollisuutena.

– Rajat on kokeiltu aika lailla. Katsotaan, mitä tarjouksia tulee. Voihan se olla, että tästä tulee uusintaottelu. En näe, että hän on niin hyvä, etten voisi voittaa. Urheilu on voittoja ja häviöitä. Häviöitä ei pidä pelätä. Kilpaileminen ja itsensä mittaaminen on siisteintä. Tulos ei ole niin tärkeää. On tärkeämpää, että on uskaltanut ottaa riskillä kovia otteluita.

Sitä Wahlström ei pidä tärkeänä, että saisi lopettaa uransa oikealla tavalla, esimerkiksi voitolla.

– Ei oikeaa tapaa tai tulosta ole koskaan.

Lue myös:

    Uusimmat