Eva Wahlström ei ollut uskoa silmiään kovien iskujensa jälkeen – brittiyleisö prässäsi jo ennen ottelua: "En ole ikinä elämässäni kokenut sellaista"

Eva Wahlström hävisi nyrkkeilyn WBC-liiton ylemmän höyhensarjan MM-tittelin britti-iskijä Terri Harperille, mutta kokenut suomalainen oli tappiosta huolimatta kaikkea muuta kuin pettynyt.

– Häviäminen ei v*tuta lainkaan niin paljon kuin muistin, Wahlström tokaisi MTV Urheilulle sunnuntaina iltapäivällä ottelupaikkakunalta Sheffieldistä.

Harper nousi maailmanmestariksi yksimielisellä pistetuomiolla. Pisteet menivät britille selvästi: 98–91, 99–90 ja 99–90.

Wahlström oli pettynyt pisteisiin, jotka olivat hänen mukaansa "aika räikeät", mutta seliteltävää ei jäänyt.

– Valmistauduin todella huolella tähän otteluun. Painonpudotus, lämmittelyt, kaikki meni tosi hyvin, ja silti hävisin. Ei siinä jäänyt mitään ihmeteltävää.

– Sitä olisi voinut miettiä, olisiko kannattanut lähteä taktisesti eri tavalla, minulle luontaisemmin. Yleensä olen sellainen, että liikun paljon ja lyön vastalyöntejä, mutta kun ollaan ulkomailla, se ei riitä. Pitää olla aggressiivinen, että saa erät kotiin. Se ei onnistunut tarpeeksi hyvin.

Seitsemännessä erässä Wahlströmille luettiin jopa lukua, mutta hänen mukaansa se tapahtui virheellisesti.

– Minulla oli paino tosi alhaalla, kun väistin, ja sitten se töinäisi. Otin toisella kädellä vähän vastaan. En voinut uskoa, että tuomari alkaa laskea. Siinä meni pata jumiin. Kun menin kulmaan, vaahtosin vielä, ettei se ollut osuma, vaikkei pitäisi enää välittää. En vain kestä epäreiluutta, ja se tuntui niin epäreilulta.

– Siinä samassa tiesin, että se oli piste vähemmän minulle, ja tajusin, että tulee tosi kiire, koska siihen saakka se oli tosi tasaista. Mutta eihän tämä olisi lopputulosta muuttanut mitenkään.

Kova leuka

Harper otteli Wahlströmin mukaan hyvin odotetusti. Yllättävää oli se, miten tarkasti suomalainen oli scoutattu.

– Minulla on sellaisia, sanotaanko selviytymismaneereja tai teknisiä asioita, miten toimin lyönnin jälkeen, miten väistän, mihin liikun, ettei minuun osuta. Se hyödynsi ne aina. Silloinkin kun osuin hyvin, tuntui, että se pystyi monesti kuittaamaan ne paremmin kuin ehkä kukaan on pystynyt.

– Se myös kesti iskuja paremmin kuin ehkä kukaan. Meillä oli tosi ohuet, kahdeksan unssin hanskat. Niistä tulee melkein rystyset läpi. Osuin sitä niin lujaa, etten tiedä, olenko koskaan osunut noin puhtaasti. Voi luoja, miten kovaa osuin, ja silti se oli ehkä puoli sekuntia moksis mutta pystyi sitten jatkamaan.

Kovat buuaukset

Wahlström sanoo kunnioittavansa Harperia suuresti. Etenkin, kun 23-vuotiaalle ottelijalle luotiin jo ennakkoon huimat paineet, ja silti tämä kesti ne kuin kokenut iskijä konsanaan.

Harper teki historiaa voittamalla ensimmäisenä brittiläisenä naisnyrkkeilijänä suuren liiton (WBA, WBC, WBO tai IBF) MM-titteliottelun.

– Tykkäsin hänen käytöksestään alusta asti. Hän oli tosi fiksu. Jos minun piti hävitä vyö, se meni mielestäni aika hyvälle tyypille, sellaiselle, joka ansaitsi sen. Nyrkkeilyssäkin on niin monenlaisia ihmisiä.

Jos Harperin käytös jäi Wahlströmin mieleen hyvässä, sheffieldiläinen kotiyleisö oli toista maata.

– Minulle ei ole ikinä buattu noin paljon. Voiko sanoa, että se oli kokemuksena makee, vaikka se oli raju. Se oli niin hullu kokemus. Kun tulin sinne, tuntui, että se yleisö olisi sylkenyt mun päälle, jos ne olisivat voineet. En ole ikinä elämässäni kokenut sellaista.

– Mutta ei se vaikuttanut minun tekemiseeni lainkaan. Minulla on tosi vahva sisäinen maailma, kun ottelen. Seurasin vain ikään kuin itseni ulkopuolelta, että oho. Hirvittävä mökähän siellä oli. Yleisö eli tosi vahvasti mukana. Nyrkkeilykaupunki, ja näytti, että halli oli täynnä.

Lue myös:

    Uusimmat