Mainos

Eva Wahlström: Tämän on muututtava Suomen urheilukulttuurissa – "Ihmisarvo ei ole siitä kiinni"

6:24

Tuomariäänillä Melissa St. Vilin WBC-liiton ylemmän höyhensarjan MM-ottelussa Helsingissä perjantaina kukistanut Eva Wahlström penää muutosta suomalaiseen urheilukulttuuriin. Pelko ei saisi viedä otetta urheilijoista, nyrkkeilymestari alleviivaa.

Wahlström lähestyi asiaa hänen aviomiehensä Niklas Räsäsen tappion kautta. Räsänen taipui aiemmassa ottelussa Helsingin Kulttuuritalolla teknisellä tyrmäyksellä suomalais-kuubalaiselle Dayron Lesterille.

Wahlström sai tietää asiasta vasta oman ottelunsa jälkeen, koska hän ei halunnut lopputulosta korviinsa oman matsinsa alla.

– Oletin, että hän olisi voittanut ottelun, koska hän on ollut niin äärimmäisen hyvä koko ajan. Siitäkin huolimatta, että hänellä on ollut vaikeaa, koska hänellä ei ole ollut valmentajaa ja hän on ollut epävarma, tekeekö hän oikeita asioita. En tiennyt vasta ennen kuin otteluni loppui, Wahlström sanoi MTV Sportille.

– Kysyin "Ripalta" (valmentaja Risto Meronen), voittiko "Niku". Hän sanoi, että ei. Olin, että mitä. Ehdin puoleksi sekunniksi nostaa käteni. Sitten aijaa, okei, meidän perheellä ei mennytkään niin hyvin.

Wahlström arveli tappion olevan Räsäselle todella rankka.

– Pari paskaa matsia alla, ja tämä oli rankka. Mutta sitähän tämä nyrkkeily on. Minusta meidän pitäisi Suomessa luoda sellaista kulttuuria, ettei tarvitse pelätä häviöitä ja pitää listaa puhtaana. Tämä on urheilua. Jos halutaan ottaa tasaisia otteluita, välillä voittaa ja välillä häviää. Ihmisarvo ei ole siitä kiinni. Voi olla hyvä nyrkkeilijä ja tosi hyvä ihminen siitä huolimatta, Wahlström korosti.

Millaisilla fiiliksillä Wahlström oli oman voittonsa jälkeen? Entä miltä hänestä tuntui toimia promoottorina ensimmäistä kertaa? Haastattelu kokonaisuudessaan ylälaidan videolla.

1:56

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.