Päästääkö NHL-seura Jesperi Kotkaniemen vahvistamaan Suomea nuorten MM-kisoihin? – agentti vastaa

2:01
Jesperi Kotkaniemi kertoo videolla kesänvietostaan ja kauden suunnitelmista.

Montreal Canadiensin Jesperi Kotkaniemi pelaa jo sadannen NHL-ottelunsa, mutta hän voisi silti ikänsä puolesta vielä edustaa Suomea Nuorten MM-kisoissa. 

Suomi on saamassa jälleen kovan joukkueen nuorten MM-kisoihin, mutta NHL:stä olisi kaivettavissa parhaassa tapauksessa vielä lisää vahvistuksia. 

Jesperi Kotkaniemi, 19, pelaa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä New York Islandersia vastaan jo sadannen NHL-ottelunsa. Hän mahtuu silti edelleen MM-kisajoukkueeseen – sekä taitojen että iän puolesta. 

Kotkaniemen kausi on ollut vaikea lupaavan tulokaskauden jälkeen. Voisiko Porin Ässien kasvatti hakea lisää itseluottamusta nuorten MM-kisoista?

– Spekulointia on voinut olla siellä täällä, mutta seurajohdon kanssa ei ole ollut minkäänlaista keskustelua aiheesta, Kotkaniemen agentti Markus Lehto kertoi MTV Urheilulle. 

Nuorten Leijonien päävalmentaja Raimo Helminen veisteli maanantaina Jääkiekkoliiton tiedotustilaisuudessa, että Kotkaniemelle kyllä löytyy paikka, jos hän kisoihin tulee. 

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

"Ongelmiin loogisia syitä"

Lehto ei lähde spekuloimaan, että olisiko nuorten MM-kisaprojekti hyväksi Kotkaniemelle. Hän kuitenkin myöntää, että kausi on ollut vaikea. 

Kotkaniemi teki tulokaskaudellaan lupaavat 34 pistettä ja näytti siltä, että hän on kasvamassa nopeasti ykkössentteriksi, jota Montreal Canadiensissa on kaivattu pitkään. 

Kaikki näytti hyvältä syksyllä, mutta kausi on näyttänyt NHL-maailman kovuuden. Hän on saanut aikaan 20 ottelussa kolme maalia ja kaksi syöttöpistettä. Nivusvaiva on pitänyt sentteriä välillä sivussa, mikä on sekin jarruttanut kehitystä. 

– Tietyllä tavalla ongelmiin on loogisia syitä. Usein toinen NHL-kausi on vaikeampi kuin ensimmäinen. Kaikki tuntevat jo sinut sarjassa, etkä saa enää yllätysetua. Odotusarvot ovat kovemmat medialla, faneilla ja seurajohdolla, Lehto sanoi. 

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Olisiko farmireissusta apua?

Kotkaniemen otteista on paistanut läpi turhautuminen, kun odotettua jälkeä ei ole syntynyt. 

– Kauden kääntäminen on vaikeaa kokeneemmillekin pelaajille. Kelkka pitää saada pala kerrallaan takaisin polulle, jossa pelaaja haluaa sen olevan. Ei tässä mitään sen isompaa draamaa ole. 

– Koko joukkue on ollut tietynlaisessa lamassa. Ei siellä moni pelaaja ole lunastaut odotuksia. Joel Armia taitaa olla yksi harvoista, Lehto muistutti. 

Voisiko visiitistä farmijoukkue Lavaliin olla apua?

– En lähde sillä spekuloimaan. Ei siitäkään ole ollut puhetta seurajohdon kanssa. 

– Meillä on ollut teemana Jesperin kanssa, että eletään tässä ja nyt. Keskitytään seuraavaan peliin. Sama malli on ollut seurajohdon kanssa. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja