Mainos

Paasilinna-syyttäjä: Onneksi muistamatonta miestä ei tuomittu

On kirjailija Arto Paasilinnan avustajan asianajaja Aarno Arvelan ansiota, ettei Paasilinna joutunut oikeudessa vastaamaan syytteeseen pahoinpitelystä, jota ei ollut tehnyt. Paasilinna oli joutua syytteeseen miehen lyömisestä espoolaisessa baarissa.

Arvela pyysi lisätutkintaa, kun syyttäjä Tapio Mäkinen oli jo jättänyt haastehakemuksen Espoon käräjäoikeuteen. Kaksi todistajaa, joista toinen oli ravintolan vahtimestari, kertoivat jo seuraavana päivänä katsoneensa ravintolan valvontakameratallenteen.

Taltiossa näkyy, kuinka kaksi miestä nahistelee ja toinen saa haavan suuhunsa. Paasilinnalla ei ole kuitenkaan mitään osuutta tapahtumiin, mutta myöhemmin haavan saanut mies ilmoitti asiasta poliisille ja väitti Paasilinnan aiheuttaneen haavan lyömällä häntä.

– Onneksi puolustus oli hereillä ja toi nämä todistajat tietooni. Olisi ollut ikävää, jos muistamaton mies [Paasilinna] olisi tuomittu, syyttäjä Mäkinen sanoo.

Syyttäjä harkitsee rikosilmoitusta

Todistajat olivat katsoneet tallenteen heti nahistelua seuranneena päivänä. Miksi asia ei tullut esille jo poliisin suorittamassa esitutkinnassa?

– Sen kun tietäisi, Mäkinen vastaa.

Hän ja Arvela ovat kuitenkin sitä mieltä, että poliisi tutkii tällaiset tapaukset melko rutiininomaisesti.

– Tapaus oli varmaankin poliisin mielestä aika selvä: mies kertoi, että Paasilinna oli lyönyt häntä, Arvela sanoo.

Syyttäjä sanoo selvittävänsä lähiaikoina, tekeekö pahoinpitelystä ilmoittaneesta miehestä tutkintapyynnön poliisille. Jos mies on valehdellut asianomistajana rikostutkinnassa, hän on saattanut syyllistyä perättömään lausumaan viranomaismenettelyssä.

Onko Paasilinna maksanut korvauksia?

Arvela kertoo, että Paasilinnalla ei ole asiassa vaatimuksia.

– Tärkeintä oli saada asia pois päiväjärjestyksestä

Arvela kiistä myös julkisuudessa esitetyt väitteet, joiden mukaan Paasilinna olisi maksanut vahingonkorvauksia miehelle, joka väitti tulleensa kirjailijan pahoinpitelemäksi.

Ilta-Sanomien haastattelussa 7. elokuuta Paasilinna kuitenkin sanoo maksaneensa miehelle.

– Kyllä minä siihen maksoin vähän sellaista sovintorahaa, jonka jälkeen asiasta ei sen enempää puhuttu. Olen hoitanut rahan hänen lakimiehelleen, jonka välityksellä olemme jutelleet, Paasilinna sanoi lehden mukaan.

Arvelan mukaan mahdollinen korvaus on maksettu hänen tietämättään.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.