Mainos

Pääministeri vieraili Marseillessa – poliiseja kohti ammuttiin rynnäkkökivääreillä

Ranskan pääministerin Manuel Vallsin vierailu Marseilleen Etelä-Ranskaan juhlistamaan kaupungin rikostilastojen siistiytymistä sai ironisia piirteitä, kun kilpailevat huumejengit selvittelivät välejään rynnäkkökiväärein kaupungin huumehöyryisessä lähiössä hieman ennen Vallsin saapumista.

Poliisilähteiden mukaan La Castellanen lähiöön tuli 5-10 naamioitua miestä, jotka tulittivat rynnäkkökivääreillä ympäriinsä. Kun poliisiautot saapuivat paikalle, miehet tulittivat kohti poliiseja. Kukaan ei haavoittunut tulituksessa.

Tapahtumat Marseillen pohjoisosassa saivat alkunsa kello kymmenen aikaan aamulla. Silminnäkijät ilmoittivat poliisille useista huputetuista asemiehistä, jotka ampuvat Kalashnikoveilla ilmaan.

Poliisin joukot saapuivat nopeasti paikalle. Operaatiota johtamaan tullut Marseillen poliisijohtaja joutui itse asemiesten kohteeksi saapuessaan alueelle. Hänen autoaan kohti ammuttiin, mutta kukaan ei loukkaantunut tulituksessa. 

Ampumavälikohtauksen syytä ei tiedetä. Sen tosin epäillään liittyvän jengien välienselvittelyyn ja huumekauppaan. Paikallislehti La Provence puhuu myös aluetaisteluista. Marseillen La Castellanen kaupunginosaa on ranskalaismediassa kutsuttu huumeiden supermarketiksi. 

Ampumavälikohtauksen jälkeen alueella sijaitsevan päiväkodin lapset on kuljetettu turvallisempaan paikkaan. Koululaiset on pidetty sisätiloissa. 

Poliisin GIPN-turvallisuusjoukot ovat paikalla ja helikopteri valvoo aluetta. Le Figaro-lehden saamien tietojen mukaan ampujat saattavat liikkua kahdessa alle kymmenen hengen ryhmässä. 

Poliisi etsi illalla edelleen hyökkääjiä, ja lähiön kaduilla partioivat lähipäivinä mellakkapoliisit.

Pääministeri Manuel Valls, sisäministeri Bernard Cazeneuve sekä opetusministeri Najat Vallaud-Belkacem saapuivat Marseilleen iltapäivällä. Ministereiden matkan tarkoituksena oli alunperin onnitella kaupunkia onnistuneesta rikollisuuden vähentämisessä.

Marseille kuuluu Euroopan huumekaupan keskuksiin. Kaupungilla on väkivaltainen menneisyys, ja sen rikollisuusluvut ovat olleet aina muuta maata huomattavasti korkeammat.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.