Mainos

Pääministeri Stubb: On muuten palaneen käryä!

Pääministeri Alexander Stubb antoi tänään eduskunnalle pääministerin ilmoituksen rakennepoliittisesta ohjelmasta. Samaan aikaan eduskunnan suuressa salissa haisi palaneelle.

Stubb kertasi heti puheensa aluksi, että valtion rahoituspohja ei kestävällä pohjalla, ja myös kuntien velka on kasvamassa uhkaavasti.

- Kasvu ei tule ja hoida ongelmiamme. Kasvu ei hoida rakenteellisia asioitamme ja julkinen velka uhkaa kasvaa tulevina vuosikymmeninä. Tulomme ja menomme ovat rakenteellisesti epätasapainossa, Stubb muistutti. Hän painotti sanoja tulevina vuosikymmeninä.

Kun hän oli siirtymässä siihen, että kuntien tehtävien karsiminen on osoittautunut haasteelliseksi, Stubb joutui toteamaan:

- On muuten palaneen käryä.

Myös pääministerin ääni sortui ulkoluvusta naurun puolelle.

Eduskuntatalossa on menossa suurremonttiin ja jo nyt talossa tehdään valmistelu- ja kunnostustöitä.

"Raivattu tietä seuraavalle hallitukselle"

Stubb myönsi puheensa loppupuolella, että hallitus ei onnistunut kaikissa uudistushankkeissaan. Mutta Stubbin mielestä hänen hallituksensa raivasi tietä seuraavalle hallitukselle tehdessään sopeutuksia kuudella miljardilla ja käynnistäessään rakenteellisia uudistuksia.

Stubb korosti, että sopeutukset eivät lopu koskaan, ellei rakenteita kyetä uudistamaan.

- Tänään tiedämme, että rakenteiden uudistamiseen olisi pitänyt ryhtyä jo monta vaalikautta sitten. Kaksi vuotta on ollut liian lyhyt aika kaikkien isojen muutosten läpisaattamiseen. Nyt on uskallettava katsoa vaalikautta pidemmälle ja vahdittava kokonaisuutta. Tämä hallitus on murtanut jäätä rakennusuudistuksille, tällä tiellä meidän on jatkettava yhdessä, Stubb sanoi.
Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.