Pääministeri Marinin lauantaisesta baari-illasta ja korona-altistuksesta liikkuu ristiriitaista tietoa – Marinin mukaan tieto varotoimenpiteistä tavoitti hänet vasta sunnuntaina

6:06
Koronakohun keskellä oleva pääministeri Sanna Marin haastattelussa – kertoo, miksei pitänyt virkapuhelinta mukanaan.

Pääministeri Sanna Marin on kommentoinut eilisestä baari-illastaan noussutta uutisointia Twitterissä. Lehtitietojen mukaan Marin vietti aikaa yökerhossa, vaikka oli saanut kehotuksen välttää kontakteja korona-altistuksen jälkeen.

Seiska ja Iltalehti kertovat pääministeri Sanna Marinin viettäneen aikaa baarissa Helsingissä lauantai-iltana sen jälkeen, kun hän sai tietää altistuneensa koronalle ulkoministeri Pekka Haaviston seurassa.

Iltalehden tietojen mukaan Marin sai lauantaina noin kello 20 valtioneuvoston turvallisuusyksilöltä tekstiviestin, jossa Haaviston kanssa kontaktissa olleita kehotettiin välttämään muita kontakteja, kunnes ovat saaneet negatiivisen koronatestituloksen. Marin oli lehden tietojen mukaan saanut toisen vastaavan viestin muutamaa tuntia myöhemmin. Seiskan mukaan Marin jatkoi kuitenkin baari-iltaa aamuyöhön saakka.

Pääministeri Sanna Marin kommentoi asiaa sunnuntai-iltana Twitter-tilillään. Hän sanoo saaneensa tiedon Haaviston tarunnasta, mutta ei ohjeita erityistoimiin.

– Olen tullut lauantai-iltana informoiduksi ministeri Haaviston koronatartunnasta ja samalla saanut arvion, ettei erityistoimille ole tarvetta. Tässä yhteydessä en saanut ohjeistusta välttää kontakteja, Marin kirjoitti.

Hän lisäsi saaneensa ohjeet varotoimenpiteestä vasta tänään, sunnuntaina.

– Turvallisuusjohtajan antama ohjeistus valtioneuvostoa koskevista varotoimenpiteistä tavoitti minut vasta sunnuntaina, jolloin olen välittömästi alkanut noudattaa niitä ja heti varannut myös ensimmäisen koronatestiajan.

3:02
Marin juhli baarissa, vaikka oli altistunut koronalle – yhteiskuntatoimituksen päällikkö tiivistää, mistä kohussa on kyse.

Marin kertoi myös käyneensä tänään koronatestissä ja saaneensa negatiivisen tuloksen.

MTV Uutiset on lähettänyt sunnuntai-iltana valtioneuvostoon kyselyn tietojen ristiriitaisuudesta.

Katso myös: Mitä omikronmuunnos kertoo koronaviruksen tilasta, evoluutiobiologi Tuomas Aivelo?

8:54

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja